Ma olasz All-Star Gála Hangával!

A hagyományosan a bajnoki alapszakasz felénél megrendezendő itáliai All-Star Gálán Hanga Ádám révén először szerepel majd magyar kosaras.

Verona ma ünnepre készül, az olasz kosárlabda, a Serie A ünnepére, ahol a helyi PalaOlimpia népes publikumát és a RaiSport 2 élő közvetítése alatt tv nézők százezreit az olasz liga legjobbjai igyekeznek majd szórakoztatni. Ami most a legfontosabb: a közönségszavazáson az egyik legtöbb voksot besöprő Hanga Ádám péntek este egészségesen megérkezett Veronába, így biztosan parkettre lép a patinás, 6 ezres sportarénában. Fontos ezt kijelenteni, hiszen a december 15-én lezárult közönségszavazás beszavazott kosarasai közül már kilencen(!) kiestek különböző okok miatt. Az olasz bajnok Milano négy klasszisa, a legtöbb szavazatot begyüjtő Sandro Gentile, a két ex-NBA profi, Marshon Brooks és Samardo Samuels, illetve a litván Európa-klasszis, Linas Kleiza tegnap késő este még Malagában vívott fontos Euroliga derbit, így ők ma nem lehetnek ott Veronában, ahogy az időközben kisebb-nagyobb sérülések miatt kidőlő Anosike (Avellino), Diawara (Varese), Vitali (Cremona), Young (Caserta) és Simmons (Brindisi) sem.

Ám panaszra így sem nagyon lesz majd okuk a veronai nézőknek, a kiesők helyére behívottak (Jacob Pullen - Brindisi, Brandon Triche - Roma, Laquinton Ross - Pesaro, Amedeo Della Valle - Reggio Emilia, Okaro White - Bologna, Daniele Cinciarini - Pistoia, Allen Ray - Bologna, Hrvoje Peric - Venezia, Christian Eyenga - Varese) mind remek és látványos játékra képes kosarasok.

A program 20.30-tól a Dolomiti Energia Team (ebben szerepel majd Ádám) - Named Sport Team találkozóval indul. Az első és második negyed közt rendezik majd a 3 pontos dobó versenyt (Festina Three Point Contest), ezen az olasz bajnokság négy vajkezű dobógépe: Drake Diener (Reggio Emilia), Marco Spanghero (Trento), Allen Ray (Bologna) és Andy Rautins (Varese) vesz majd részt. A hasonló gálák egyik leglátványosabb elemére, a zsákolóversenyre (Openjobmetis Slam Dunk Contest) a találkozó nagyszünetében kerül majd sor, ezen két profi kosaras, Dequan Jones (Cantú) és Tony Mitchell (Trento) mellett a világhírű Da Move freestyle alakulat két "levegőakrobatája", Vincent "The Flying Dutch” Van Sliedregt és Kam “Fly With Us” Kader vesz részt.

A Gála érdekessége, hogy hasonló NBA akciók mintájára a veronai All Star mérkőzésen is rövidujjú mezekben lépnek pályára majd a csapatok, ráadásul ezen mezek hátán a résztvevők megszokott vezetékneve helyett saját Twitter "nickjük" szerepel majd, így Ádám mezének hátoldalán ne lepődjünk meg a @HangaAdamOnline feliraton.

A szombat este 20.30-tól kezdődő All-Star Gálát a RaiSport 2 20.20-tól élőben közvetíti. A RaiSport csatornái Magyarországról, egyéni műholdvevővel, a Hotbird műholdról szabadon foghatóak. A Raisport internetes streamen is közzé teszi élő adását, azonban ez csak olasz IP címmel megnyitható. Reméljük itthon is minnél többen tudjuk majd élőben követni az eseményt, a végére pedig jöjjön a Gála jelmondata:

ARE YOU READY FOR THE SHOW??

fotó: Flick/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus