Macedóniába utazik a Szolnok

Holnap este 20:30-tól a Karpos Szokoli vendége lesz a Szolnoki Olaj KK - a továbbjutás szempontjából borzasztóan fontos mérkőzés előtt a magyar bajnokság éllovasa.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H-csoport, 4. forduló
Karpos Szokoli (macedón, 0-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-1)
2017.11.08., szerda, 20:30

Többször is írtunk már a Szokoliról, augusztus elején, illetve szeptemberben is szóba került a múltjuk, keretük. Azóta azért finoman szólva sem róluk szólt ez a sorozat, hiszen az első körben 94-73-ra kaptak ki a Tiszaligetben, a Falco a múlt héten 108-87-re győzte le őket az Arena Savariában, a kettő között pedig hazai pályán gyűjtöttek be egy 34 pontos zakót a Nyizsnyij Novgorodtól - már lényegében csak matematikai esélyük van a továbblépésre, és az is rendkívül minimális. A hétvégén ugyan nyertek 109-78-ra a Kozuv otthonában, ezzel 4-1-gyel állnak a bajnokságban, de egy nyeretlen csapat ellen sikerült győzniük, és az látszik az eddigiek alapján, hogy védekezésben (még) túl nagy falat nekik ez a FIBA Europe Cup, borzasztóan sok pontot kapnak.

Jelenlegi keret:
Brown - Szokolov - Csomagics - Labovics - Nikolovszki
Collins - McFadden - Szapundziev - Gjuroszki - Delic

A Szolnok kiváló formában van - úgy tűnik, egy olyan "utazósebességre" állt be a gárda, amelyet az ellenfelek nem igazán tudnak tartani. A Falco elleni vereség után legyőzték az Albát, a Novgorodot és a Jászberényt is, a lényeg pedig ugyanaz maradt - annyi nyerőembere van a gárdának, hogy abszolút nem kell 1-1 embernek a hátán cipelnie a gárdát, nagyon szépen eloszlanak eddig a terhek. Mindig más tud fellépni, az előző két meccsen például az előtte támadásban kicsit halványabb Tarik Phillip nyújtott nagyon jó teljesítményeket a kiváló védekezése mellett, de a Ford-Vojvoda-Perry-Andric-Milosevics ötös is hozza magát. Hol egyiküknek, hol másikuknak van egy kicsit jobb napja, és mivel nem kell szétszakadni senkinek, egyelőre a fáradtság jeleit sem nagyon mutatja a társaság.

A jó formát tartani is kell, ez ugyanis megint egy kulcsmeccsnek tűnik a magyar listavezetőnek a továbbjutás szempontjából. Nagyon úgy néz ki jelenleg, hogy a Szokoli teljesen más szintet képvisel, mint a csoport másik három tagja, a Falco-Novgorod-Olaj hármas pedig könnyen körbeverheti egymást hazai győzelmekkel, idegenbeli vereségekkel. Messze vagyunk még ugyan a végétől, de Szokoliban nyernie kellene a Szolnoknak ahhoz, hogy jó pozícióban maradjon. Ha kikap Dragan Alekszics együttese, akkor sincs veszve semmi, hiszen saját kezében marad a sorsa, de akkor jó eséllyel Oroszországban kell győzniük a továbblépéshez, ami nem lehetetlen, de sokkal nehezebb, mint a mostani feladat. Esélyesként lépnek pályára Vojvodáék, és az eddigi játékukkal meg is lehet a siker.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségéről a holnapi nap folyamán beszámolunk!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus