Magyar derbi Itáliában, Lóránt Hanga ellen! (Élőképpel!)

Történelmi mérkőzés Olaszországban, a Serie A történetében először lép parkettre két magyar kosaras egy bajnoki mérkőzésen!

Ilyen még valóban nem volt: egyazon olasz férfi élvonalbeli mérkőzésen két magyar kosárlabdázó is parkettre lép. Kontinensünk legrangosabb bajnokságában, a spanyol ACB ligában már volt Hanga-Lóránt "csúcstalálkozó", legutóbb majd három éve, 2012 márciusában Hanga Ádám Basket Manresája látta vendégül Lóránt Péter Lagun Aroját. Akkor Lóránték örülhettek, mi több, Peti és akkori társai ezt megelőzően ősszel is felülmúlták Ádám akkori spanyol klubcsapatát, így a két barát vetélkedésében jelenleg 2-0-ra vezet az egykori körmendi magasember.

Olaszországban már mindketten csapatuk meghatározó játékosaként találkoznak majd, és nem túlzás, az övéik sikeressége jelentős részben itáliai magyarjaink teljesítményén múlik. Honfitársaink más-más előjelekkel készülnek a "nagy találkozásra", míg Lóránték egy fantasztikus varesei bravúrgyőzelemből erőt merítve, jó formában folytathatják a menekülést a JuveCaserta elől, addig Hangáék egy borzalmas, immáron 5 meccsesre duzzadt vereség-szériát igyekeznének minél előbb megszakítani hogy play-off álmaikat életben tarthassák. Ősszel az Avellino magabiztosan verte az akkor még Lóránt Péter nélkül felálló Pesarót, és nem mellesleg az akkor 18 pontot szerző Hanga Ádám  egyik legjobb meccse volt a Pesaro elleni, amióta a zöld-fehérek játékosa. A ma esti lesz a 28. Pesaro-Avellino ütközet a Serie A-ban, meglehetősen kiegyensúlyozott eddigi egymás elleni mérlegük, 15-12-re vezet a Pesaro.

A héten inkább Péterék háza táján zajlott az élet: a pesarói klubnál új szponzornak is örvendhetnek (a Ranocchi szoftverfejlesztő cég lépett be a támogatók közé) és egy új (próba)játékos is érkezett. A 21 éves, kameruni Francois Affia egyelőre a junior csapattal edz, de az utóbbi 2 évben mindössze 5 EuroCup-mérkőzésen (a Varese színeiben) percekre szóhoz jutó, és ott (összesen) 2 pontot szerző center aligha lesz meghatározó tagja a piros-fehéreknek. A hét közepén (szerdán) edzőmeccset is játszott a Pesaro, ezen nem kis meglepetésre a másodosztályú Aurora Jesi 78-64-re verte a Serie A-s ellenfelét, persze itt fontos megemlíteni: két varesei nyerőemberét, Chris Wrightot és Lóránt Pétert pihentette Paolini mester. Peti esetében egy enyhe, de elhúzódó izomhúzódás volt a pihenő oka, de vasárnapi játéka nincs veszélyben.

A hazaiak szakvezetőjét nem vezeti félre az Avellino gyengébb formája, Paolini komoly "farkasveszélyre" (utalva a déliek kabalaállatára és becenevére) hívta fel a figyelmet, és arra, hogy a vendégek keretében több egykori Pesaro-profi (Anosike, Trasolini, Cavaliero) is gondot okozhat majd.

A látogatók oldalán viszonylagos nyugalomban telt el a hét, bár több sajtóorgánum már pedzegette, ha záros határidőn belül nem szakad meg a Scandone Avellino rossz sorozata, az Ádámék mesterének, Francesco Vituccinak az állásába is kerülhet. Ezekre a pletykákra reagálva az avellinói klubvezetés, cáfolva minden ilyen jellegű találgatást, maximális bizalmáról biztosította Vituccit, aki a mai találkozót megelőző sajtótájékoztatón határozottan kijelentette, nagyon hálás a klub bizalmáért, és ő és csapata mindent elkövet majd, hogy ezt a bizalmat meghálálja.

A vasárnap este 20.30-tól kezdődő Consultinvest Pesaro - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzést a RaiSport 1 élőben közvetíti. A RaiSport csatornái Magyarországról, egyéni műholdvevővel, a Hotbird műholdról szabadon foghatóak. A Raisport internetes streamen is közzé teszi élő adását, azonban ez csak olasz IP címmel megnyitható.

Fontos új információ : A mérkőzés élőképpel ide kattintva megtekinthető! (az élőképes link kora délután még folyamatosan működőképes volt, hogy ez estére is így marad, abban mi is csak reménykedni tudunk)

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Hajrá Lóránt Péter! Hajrá Hanga Ádám! Hajrá magyar kosárlabda!

A BEKO Serie A 18. fordulójának további programja:

Enel Brindisi -  Dinamo Sassari 76-74
Vanoli Cremona -  Tesi Group Pistoia  08/02 18:15
Vitasnella Cantù -  Dolomiti  Trento  08/02 18:15
Pasta Reggia Caserta -  Virtus Bologna  08/02 18:15
Reggio Emilia -  Openjobmetis Varese  08/02 18:15
Acea Roma -  Capo d'Orlando  08/02 18:15
Reyer Venezia -  EA7 Milano  09/02 20:00

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus