Még 15-20 nap "pihenő" vár Perl Zoltánra

A mai Cremona elleni bajnokin sem láthatjuk még játszani Perl Zoltánt, akire még majd' 3 hét terápia és kényszerű tétlenség vár.

Sajnos túlságosan optimistának bizonyultak azok az első prognózisok, amelyek szerint akár már ezen a hétvégén, de legkésőbb a jövő héten visszatérhetett volna válogatott bedobónk a parkettre. Perl Zoli jobb térdének térdszalag húzódása ugyan szépen javul, mi több, klinikai értelemben már gyógyultnak is tekinthető, azonban élsportolóként más terhelést kell elbírnia, mint egy átlagembernek, emiatt Zozo még 15-20 nap speciális erősítő terápiára kényszerül. A szombathelyiek büszkesége ezen idő alatt nem gyakorolhat együtt társaival, tőlük külön végez speciális tornatermi és medencés erősítő gyakorlatokat, hogy az ominózus testrészt a "rásérülés" kockázata nélkül újra 100%-os sportolói terhelés érhesse. Reményeink szerint Zolit így legkésőbb a december 4-i, Grissin Bon Reggio Emilia elleni idegenbeli bajnokin már újra a csapat mezében láthatjuk játszani.

Ifjú válogatottunknak ezen kényszerű "pihenés" alatt maradt ideje arra, hogy egy meglepetéssel készüljön jelentős részben magyarországi szurkolói felé. A napokban ugyanis elkészül az a videó, amelyben Perl az #AskZozo kampányban neki intézett kérdéseket megválaszolja. Nekünk külön öröm, hogy Zoli nagyon sok kérdést kapott honlapunkon keresztül is Magyarországról, így itt is szeretnénk megragadni az alkalmat hogy megköszönjük olvasóink aktivitását. Zozo, a Betaland Capo D'Orlando és a Kezdő5 nevében is köszönjük!

Olvasóink már megszokhatták, hogy az utóbbi hetekben mindig orvosi jelentésekkel kezdődik Perlék aktuális bajnoki mérkőzésének beharangozója, és bizony most sem honfitársunk az egyetlen, akit nagyon hiányolnak a szicíliai kisvárosban. Janis Berzins terápiája folytatására a héten hazautazott Lettországba, hogy ottani specialisták kezei alatt gyógyuljon, a lett kiscsatárt már aligha látjuk játszani, és pótlásának megoldásában is kivárásra "sakkoznak" egyelőre a kék-fehérek (egyelőre fut a szekér, és minél később hoznak valakit, annál kevesebb ideig kell fizetni...). A harmadik maródi, Sandro Nicevic Achilles-ín sérülése már gyógyultnak tekinthető, de a veterán magasember sem vethető még be éles körülmények között. Az viszont örömteli, hogy a Bresciában izomfájdalmai miatt végig a padon ülő Drake Diener újra bevethető lesz, így 7 felnőtt játékossal vág neki a Cremona elleni ütközetnek az Orlandina Basket.

A rendkívül rossz formában lévő, legutóbbi 5 bajnokiját elvesztő vendég Vanoli Cremona a tabella utolsó helyéről várja a mai fordulót, és ha van papírforma győzelem Perlék számára, akkor a mai mindenképpen az kéne, hogy legyen. Csakhogy pont a papírforma az, amit az elmúlt fordulókban rendre borítottak a zseniális Fitipaldo vezette szicíliaiak, így az óvatosság nem árt akkor sem, amikor ők számítanak esélyesnek, különösen azért sem, mert a két csapat történetében eddig összesen 4 bajnoki mérkőzést játszottak egymás ellen a Serie A-ban, és a legutóbbi hármat a Cremona nyerte...

Persze az idei Cremona nem hasonlítható a tavalyi, remekül szereplő gárdához, két olasz kulcsjátékosának (Luca Vitali és Marco Cusin) elvesztése óriási vérveszteség volt, és új légiósai többségével is befürdött a vendégcsapat. Különösen Omar Thomas vesszőfutása előtt állnak értetlenül Cremonában, az amerikai bedobó 2011-ben a Serie A MVP-je volt az Avellino játékosaként, de még 2014-ben is a Sassari meghatározó játékosa volt, de amit idén nyújtott eddig, az értékelhetetlen. Nem véletlen, hogy ő az első, akit lecserélt a Cremona, és ma mutatkozhat be az a Paul Harris, aki az elmúlt években török és francia klubcsapatok húzójátékosa volt. Rajta kívül két kisemberének, Elston Turnernek és Tu Holloway-nek az eredményességére építhettek eddig a cremonai sólymok, valamint kellemes meglepetés a 26 éves, színesbőrű olasz, Paul Biligha "berobbanása", hiszen eddigi pályafutása alatt maximum epizodista tudott lenni, míg most a liga egyik legponterősebb olasz játékosa a 2 méter magas erőcsatár.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando - Vanoli Cremona olasz bajnoki mérkőzést lombardiai Cremona 1 élőben közvetíti. A csatorna élőképes streamje az alábbi linken elérhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                                   A Serie A 7. fordulójának teljes programja:

                     A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

Fotók: Orlandinabasket.it

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus