Mega Vizura - Szolnok (SportM)

Ma este a Szolnoki Olaj KK a Mega Vizura vendége lesz az Adria Liga 8. fordulójában. Lássuk, ki az ellenfél, mi várható az összecsapáson!

Adria Liga, alapszakasz, 8. forduló
Mega Vizura (szerb, 4-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-4)
2014.11.16., vasárnap, 17:00 (TV - SportM, 17:00)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól írtunk már bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni.

A szerbek egészen egyszerű sormintát követnek: otthon győznek, idegenben kikapnak, így állnak most 4-3-mal a tabellán. Az előző körben a Buducsnoszt vendégeként kaptak ki (88-80), előtte verték a Zadart (91-84), és kiütötték a Union Olimpiját is (85-66). Nemzetközi kupában nem indultak, így heti egy meccsük van csak.

Várható rotáció:
Miljenovics - Zagorac - Keselj - Marelja - Jokics
Jaramaz - Bojics - Csantekin

Bár sok változás történt náluk a nyáron, játékstílusuk ugyanaz maradt, mint tavaly: nagyon gyors kosárlabdát játszanak, támadásban pazarul működnek. A külső sorban Miljenovics nagyon jó bont védelmet idén is, Marko Keseljjel egy Európa-szerte ismert hármast igazoltak pár hete, és két egészen kiváló fiataljuk van a 204 centivel kettest játszó Rade Zagorac és a főleg védekezésben jeleskedő Ognjen Jaramaz személyében - ha utóbbinak támadásban is jó napja van, az nem sok jót jelent az ellenfélnek, tekintve hogy milyen kiváló támadójátékosok vannak még mellette.

A palánk alatt van a legnagyobb fegyverük, az eddig kétszer is heti MVP-nek választott Nikola Jokics, aki az előző heti, podgoricai mérkőzést kihagyta - arról nincs információ, hogy most sérült lenne, valószínűleg játszani fog. Rajta kívül is kezdik kinevelni a jövő szerb magasembereit, hiszen a Denver Nuggets által már draftolt, 19 éves szupertehetség mellett a 21 éves Aleksandar Mareljának is kiváló szezonja van, a padról pedig a szintén 21 éves Andrija Bojics és a 22 éves Dusan Csantekin szokott általában érkezni - hiába a távozó kezdőötös, kimeríthetetlennek tűnik a Mega Vizura tehetségekben, és az eredmények is igazolják őket.

Az Olajnál egyre több a gond, a csapat ugyanis az előző 8 meccséből 7-et elvesztett a gárda. Dragan Alekszics többször is lenyilatkozta, hogy fáradt a társaság, ami november közepén nem túl jó előjel, ráadásul a meccsek folyamatosan jönnek - úgy kellene felfrissíteni a társaságot, hogy közben a győzelmeket is el kell kezdeni gyűjtögetni. Az se a Szolnok mellett szól, hogy eddig idegenben ebben a szezonban még nem nyertek mérkőzést, márpedig a védekezésben nem túl acélos, de támadásban annál inkább Mega Vizura ellen borzasztóan nehéz lesz ezt a sorozatot elkezdeni. Nem egy verhetetlen csapat az ellenfél, de a Szolnok jelen állapotában azt sem lehet mondani, hogy esélyes lenne Szerbiában ennek a mérkőzésnek a megnyerésére.

A találkozót a SportM csatorna 17:00-s műsorkezdettel közvetíti.

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus