Megint a Körmend nyitja a FIBA Europe Cup küzdelmeit

A FIBA Europe Cup második kiírását is az Egis Körmend kezdi - kedden 18:00-tól a belga Hubo Limburg Unitedet fogadják Teo Cizmicék.

FIBA Europe Cup, B csoport, 1. forduló
Egis Körmend (magyar, 0-0) - Hubo Limburg United (belga, 0-0)
2016.10.18., kedd, 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:45)

A belgákat bemutattuk már augusztus legelején - azóta annyi változás történt a keretükben, hogy Jordan Swinget leigazolták, illetve Isaiah Umipig helyett Jerime Anderson érkezett, de a legutóbb három mérkőzésen ő sem játszott.

Várható rotáció:
McClellan - Swing - Tuttle - Vanwijn - Desiron
Snyers - Lemaire - Lasisi - Simons - Jansen

Folyamatosan váltogatják a kezdőötösüket, de ezt a 10 embert használják többé kevésbé rendszeresen, úgyhogy jóval bővebb rotációval dolgoznak, mint a Körmend. Rendszeresen beszámolunk eredményeikről - nemrég volt arról szó, hogy a múlt héten két mérkőzést is elveszítettek, 1-3-mal állnak négy forduló után, de azt is látni kell, hogy a három zakójuk összesen 6 pontnyi vereséget jelent, masszív csapatot alkotnak a mutatójuktól függetlenül. A három vezérük Eric McClellan, Swing és Seth Tuttle, rájuk kell leginkább figyelni az eddigi mérkőzéseik alapján, mindhárman veszélyes játékosok.

A körmendiek kiválóan nyitották az új idényt, ha az eredményeket nézzük, hiszen 2-0-lal állnak két forduló után a bajnokságban, ám Lenzelle Smith is lesérült Csorvási Milán mellett, ez pedig komoly veszteség a nemzetközi kupát nézve (is). Horti Bálint is csak a Kaposvár ellen tért vissza, így némi magassági fölényben lesz a belga alakulat, de náluk sem a magasemberek voltak eddig a döntőek, így a periméter-játékosok ütközete lesz a sorsdöntő.

Alapvetően a Körmend hazai pályán egyáltalán nem esélytelen, a mostani ellenfél pedig közel sem verhetetlen az állománya alapján, és a szezon legelején még talán nem lesz annyira fontos az sem, hogy 9-10 embert forgat az ellenfél, míg a vasiak csak 7-et. Jó eséllyel az amerikai légiósok csatája lesz a meccs - ha a Petty, Saddler, Loveridge, Allen négyes fel tudja venni a versenyt a fent már említett McClellan, Swing, Tuttle hármassal, akkor jó esélye van a körmendieknek a győzelemre, főleg ha Ferencz Csaba is jobb napot fog ki kintről, ellenkező esetben viszont a több lábon álló, a kiegészítőknél mindenképpen jobban forgatható Limburg United lehet a befutó.

A találkozót 17:45-ös műsorkezdettel közvetíti a DIGI Sport 1!

Lesz netes közvetítés is, ennek elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük.

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus