Megint a Tiszaligetbe látogat a Sassari

Szerda este 18:00-tól az előző idényben egyszer már legyőzött Dinamo Sassarit fogadja a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK együttese a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában.

Bajnokok Ligája, E csoport, 2. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-1) - Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 1-0)
2016. 10.26., szerda, 18:00 (TV - Sport1, 17:45)

Az olasz klub múltját, keretét augusztus végén bemutattuk már - azóta annyi történt, hogy a jamaikai-brit Ryan Martin már a francia másodosztályban van, de nekik gyakorlatilag készen volt az állományuk augusztus végére.

Várható rotáció:
Johnson-Odom - Lacey - Carter - Szavanovics - Lydeka
D'Ercole/Monaldi - Stipcevic - DeVecchi - Sacchetti - Olaseni

Most is felemásan kezdték az idényt, egyelőre nem igazán találják a ritmust. A bajnokságban 2-2-vel állnak, ráadásul a hétvégén, a Cantú otthonában súlyos zakóba szaladtak bele, igaz, egyik centerük, Tautvydas Lydeka nélkül. A BL-ben győzelemmel nyitottak, de hazai pályán is alig verték az ex-szolnoki James Florence vezette Stelmet Zielona Gorát, a második félidőben inkább a vendégeknek állt a zászló, úgyhogy egyelőre most is messze vannak a meggyőzőtől. Az első számú emberük Darius Johnson-Odom, és bár több képzett és magasan jegyzett emberük is van, egyértelműen az amerikai hátvéd a legveszélyesebb játékosuk támadásban, az ő megfékezése lesz a legfontosabb.

Az előző idényben a EuroCup második csoportkörében, a legjobb 32 között találkozott a két együttes, és akkor Szolnokon egy parádés első negyednek köszönhetően, végig vezetve nyert az Olaj - ez gyakorlatilag egy teljesen másik csapat, új vezetőedzője is van a Sassarinak, de a Szolnokot is más irányítja már, az állomány itt is nagyban kicserélődött, az viszont most is látszik, hogy ha a legjobbját tudná nyújtani a magyar bajnok, akkor fogható lenne ez az olasz gárda.

Az más kérdés, hogy egyelőre Sztojan Ivkovics csapata is messze van az ideálistól, bár a hétvégén legyőzték hazai pályán a Falco együttesét, így 3-0-lal vezetik a magyar bajnokságot. Az AEK elleni meccsből már láthattuk, hogy jelentős a különbség dinamikában, főleg védekezésben az itthoni mezőny és a Bajnokok Ligája között, de azt is hozzá kell tenni, hogy a Sassari jelenleg egyértelműen gyengébb csapat, mint a görögök (nem feltétlenül állományban, de mutatott játékban biztosan). James Kinney hiánya ma lehet igazán nagy hátrány, Vojvoda Dávid mellé kellene még egy kreatív ember - az AEK az ő kiszedésével meg is bénította a szolnokiak támadójátékát, és legyen akármilyen felemás formában a Sassari, ezt megtehetik ők is. Nehéz a meccsre jósolni, mert abszolút verhető gárda az olasz (persze mindig hiányzik egy ilyen játékos, de ezért kellene most Kinney nagyon), de a jelenlegi állapotban azért bravúr lenne egy siker.

A találkozót 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti a Sport1 csatorna!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus