Meglepetéscsapatok derbije - Perlék Torinóban (Élőképpel)

Két minden várakozás felett szereplő csapat randevúzik ma Torinóban, Perlék idegenben sem esélytelenek a két bajnoki pont megszerzésére.

Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondta volna, hogy egy Torino - Capo d' Orlando bajnoki rangadó lesz a Serie A-ban, arra minden bizonnyal furcsán néztek volna. Pedig 2017 februárjának elején az olasz első osztály 5. és 6. helyezettje csap össze a torinói PalaRuffini parkettjén, így ma már bátran kijelenthetjük: a két csapat mai ütközetének bizony komoly tétje van a Serie A felsőházában. 

Perlék hosszú idő után végre teljes kerettel (Berzins ugyan még lábadozik a súlyos sérüléséből, de az ő posztjára érkezett Milenko Tepics) tudtak nekivágni a hosszú túrának, a csapat már szombaton kora délután Torinóba repült, ahol még aznap este (a mai mérkőzés időpontjában) már edzést is tudott tartani Gennaro Di Carlo, így azok az új játékosok is, akik még nem szerepelhettek Torinóban, megismerkedhettek a legendás helyi arénával. Az összecsapás abszolút kétesélyes, de az Auxilium Torino még soha (sem az első, sem a másodosztályban) nem győzte le az Orlandina Basketet, ez pedig lehet apró lélektani előny a vendégek számára.

A hazai pályán játszó Torino a legutóbbi 3 mérkőzését megnyerte, és Frank Vitucci (neki is van "magyar-kapcsolata": két és fél éve az ő kifejezett kérésére került Hanga Ádám Avellinóba, ahol akkor a tar mester szakvezetőként tevékenykedett) fiainak támadójátéka az egyik legerősebb a ligában. 

A torinóiak offenzív arzenálja elsősorban a 4 W (White, Wright, Washington, Wilson) játékán alapul, gyakorlatilag ez a négyes cipeli a hátán Piemont legmagasabban jegyzett kosaras alakulatát. Említett négy amerikai profi közül  DJ White (veretes NBA és Euroliga múlt áll a 30 éves amerikai magasember mögött) a legnagyobb név, rendkívül ponterős palánk alatti munkáját komoly feladat lesz megfékezni a vendégeknek. A második "W" az a Chris Wright, aki Lóránt Péter csapattársa is volt Pesaróban, és aki jelenleg a legjobb előkészítő-irányítók közé tartozik az olasz első ligában. A harmadik "muskétás" a 3-as és 4-es poszton is bevethető Deron Washington is okozhat kellemetlen perceket, a posztjain rendkívül gyors, ám távolról nem igazán jól dobó amerikai is tud meccsdöntő ember lenni. Jamil Wilsonra is érdemes lesz odafigyelni, a fiatal amerikai az elmúlt héten 20 ponttal a Torino legjobbja volt, és jelentős részben neki köszönhető kék-sárgák pesarói győzelme.

A Torinónak Wright mellett még egy nagyszerű karmestere van, ő pedig az olasz válogatott Giuseppe Poeta, olykor kettejük egyidejű játékával is próbálkozik a Torino, és eddig ez is hatásos fegyvernek bizonyult, erre is figyelniük kell Zoliéknak. A hazaiak keretéből érdemes még megemlíteni azt a 24 éves Mirza Alibegovic-ot (a 90-es évek nagyszerű szlovén centerének, Teoman Alibegovic-nak a fia), aki már Olaszországban születve, olaszként ragyogóan teljesít a Serie A-ban is (tavaly a feljutó Bresciában, már a második vonalban is megmutatta tehetségét), és kevesebb játékidő alatt jóval hasznosabb teljesítményt nyújt, mint az a Tyler Harvey, akit a kettes posztra eredendően szánt a Torino. A torinói bikák a napokban egy játékoscserét is végrehajtottak, a keret egyik perememberét, Abdell Fallt a másodosztályú Udinéhez irányították, ahonnan cserébe az a Gino Cuccarolo érkezett Torinóba, aki feltehetőleg inkább fog a magasságával (a 222 centiméterre növő 29 éves center, nemcsak az olasz első liga legmagasabb játékosa, de a rekordokat jegyző Guinness Book szerint, egész Olaszországban nincs nála magasabb ember), mint a játékával kitűnni.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Fiat Torino - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzést a szicíliai Antenna del Mediterrano közvetíti élőben, a csatorna élő adása ide kattintva elérhető!  A mérkőzés élő statisztikája  ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!      

                              A Serie A 18. fordulójának teljes programja:

                    A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotó: Betaland Capo d' Orlando/Facebook/ Joe Pappalardo

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus