Megnyert meccset vesztett el a Szolnok

Végig nagyon szoros küzdelmet hozott a Cibona Zágráb szolnoki vendégjátéka, amelyben Dario Saric igazolta hírét, végig remekült játszott a horvát kosárlabda nagy reménysége. A Szolnok azonban ennek ellenére is nyerhetett volna, de a végjátékban nyolcpontos előnyük is kevésnek bizonyult. 

Adria Liga, alapszakasz, 16. forduló

Szolnoki Olaj KK (magyar, 5-11) - Cibona Zágráb (horvát, 10-6) 63-64
(15-18, 17-15, 16-17, 15-14)

Szolnoki Olaj KK: Simon 2, Vojvoda 5, Oliver 6, Milosevics 6/6, Báder 5.
Csere: Warren 18/12, Lóránt 10/6, Holiday 11/9, Ivosev -.

Cibona Zágráb: Blassingame 3/3, Siriscevic 6, Rozic 7/3, Saric 29/12, Planinic 8.
Csere: Junakovic 4, Mavra 3/3, Jagodic Kuridza 4.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken megnézhetitek!

A Cibona a vártnál is kevesebb játékossal érkezett, Davor Kus hátfájdalmai miatt hiányzott. Báder Márton két kiharcolt és egy bedobott büntetőjével az Olaj vezetett, azonban a következő 3 perc rémálomszerűen alakult. Blassingame szépen bontogatta a védelmet, amiből a centerek profitáltak, Planinic nagyon élt, majd Siriscevic három jó büntetőjével 10 ponttal vezetett a Cibona (1-11). Szépen lassan ocsúdott az Olaj, Vojvoda távolról megszerezte a csapat első mezőnykosarát, majd a csereként beálló Warren is betalált, védekezésben pedig alaposan feljavult a Szolnok, percekig csak Rozic hármasát jegyezhettük fel vendégoldalon, miközben a hazaiaknál Milosevic és Warren is betalált kintről. 11-14 után Báder pofozott be egy lepattanót, ezt már nem nézték tétlenül a vendégkispadon, időt kértek. Nem sok haszonnal, Milosevic irtózatos nagy blokkot osztott ki, a másik oldalon pedig Lóránt kosarával visszavette a vezetést az Olaj! A negyed vége azonban a Cibonának sikerült jobban, a szupertehetséges magasember, Saric két kosarat is beszórt (15-18). 

Holiday hármasával azonnal egyenlített az Olaj, és ezekben a percekben sokkal jobban mozgott a hazai gárda, mint a vendégek, akiktől kidolgozott helyzeteket nem is láthattunk. 22-22 után azonban a tinédzser Mavra triplája, majd Saric duplája gyors szolnoki időkérést eredményezett – főként Oliver volt nagyon indiszponált támadóoldalon. A rövid pihenő után Oliver már nem hibázott Warren remek passza után, majd a Cibona támadóideje lejárt, nem tudott azonban közelebb lépni a Szolnok, miután Warren ziccert hibázott. Ezt négy ponttal büntette a Cibona, 24-31-nél Warren hármasa nagyon kellett, hogy ne lépjen el nagyon a vendégcsapat. Ezt rögtön egy labdaszerzés és Holiday zsákolása követte – most a zágrábiak kértek időt. Használt a pauza, Saric pozícióból nem is hibázott, megnyugtatva csapatát, majd Vojvoda dobott homályt a tripláról. Milosevic hármasa nagyon fontos pillanatban hullott be, ami után Báder és Holiday is remekül védekezett – ennek köszönhetően a vezetésért támadhatott a Szolnok az utolsó másodpercekben. Milosevicet nem teljesen tiszta körülmények között, de szerelték, így egypontos vendégvezetéssel ért véget a félidő (32-33). 

Védőoldalon kicsit bennragadt az öltözőben a Szolnok, közeli kosarakkal és támadópattanóval operált a Cibona. Szerencsére hamar sikerült stabilizálni a védekezést, és Lóránt triplájával 37-37-nél egyenlített a hazai csapat - majd Warren emberről beszórt hármasa után újra az Olajnál volt az előny. Itt azonban megint megállt a tudomány, Saric büntetőből és tripláról is eredményes volt - utóbbiból kettőt szórt be a magasember, megint 4 ponttal tartott előrébb a Cibona. Bár Warren és Vojvoda betörésből, Simon büntetőkből volt eredményes, a vezetést nem tudta visszavenni a Szolnok, Saric még mindig tarthatatlan volt, palánk alatt és büntetőkből sem hibázott, 21 pontnál tartott ekkor. A negyed végén Rozic is betalált, ezzel két ponttal tartott előrébb a Cibona (48-50). 

Holiday két triplájával kezdett az Olaj, a túloldalon csak egy Saric-büntető érkezett - azonban Blassingame hármasa nagyon rosszkor jött. Szerencsére a vendégek nem tudtak felpörögni, de sajnos a hazaiak sem: 54-55-nél befagyott az eredményjelző. A kosárcsendet Warren negyedik hármasa törte meg, a vendégek villámgyorsan időt is kértek. Hasztalanul, mert Lóránt is bepörkölt egy triplát, majd immár sokadszor nem jutott dobáshoz a Cibona a támadóidő lejárta miatt, végül Milosevic két támadólepattanója után Warren parádés ziccert dobott Saricról. 62-55-nél megint a vendégek kértek időt, de bedeszkázták számukra a gyűrűt. Ekkor ismét Saric tolta meg csapata szekerét egy hármassal, majd két perccel a vége előtt Junakovic két büntetőjével kosárnyi távolságba (63-60) zárkózott a Cibona. Alekszics időt is kért, de nem sikerült semmi a bátortalanul játszó hazaiaknak, Saric pedig 19 másodperccel a vége előtt sarokból elengedett hármasával egyenlített. Időkérés után Warren adta el a labdát, majd Vojvoda okosan faultolta Siriscevicet, aki csak egy büntetőt dobott be. 14 másodperce maradt az Olajnak, Warren kétségbeesett tempóját Milosevic szedte össze, azonban a Cibona centerei hátulról szerelni tudták - így a horvátok egypontos győzelemmel térhettek haza. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus