Megszerezte első győzelmét a Körmend a FIBA-kupában!

A vasiak a Perry-Ferencz-Channels trió vezérletével szoros végjátékban megverték a Groningent, ezzel első sikerüket aratták a sorozatban.

FIBA Europe Cup, 3. forduló

EGIS Körmend - Donar Groningen 75-72 (16-17, 16-12, 22-19, 21-22)

Körmend: Perry 18/6, Channels 13/3, Ferencz 13/9, Dickerson 4, Duinker 4
cserék: Katura 8/3, Tóth N. 4, Lakosa 4, Farkas 7/3

Nem kezdte jó előjelekkel a mérkőzést a Körmend, hiszen a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg a csapat a sűrű menetelés közepette és a legutóbbi, paksi mérkőzés után sem volt sok idő a pihenésre. Vendégkosárral indult a meccs, de az első kupasikerért tempósan, elszántan harcba szálló Körmend fordított. Agresszívan indultak a lepattanókért is a piros-feketék, ami azért is feltűnt, mert ebben korábban marad adósságuk. A 9. percben Brown vezérletével fordított a Donar, és egy ponttal megnyerte a negyedet.

Bekkering kapott technikait színészkedésért, majd Perry 2+1-es akciójával már a Körmend vezetett, dee volt minderre válasz, és a 14 percben kétpontos hátránynál kért időt Teo Csizmics. A hazai dobások rendre kimaradtak, Brown és Franke viszont jól célzott. Alaposan forgatta csapatát a hazai mester, Ferencz triplájával és Dickerson kettesével zárkózott a Körmend. Erik Braal kért időt 27-28-nál, mégis Perry szerzett triplát, és a nagyszünetre hárommal vezetett a Körmend.

A hosszú idő után újra lehetőséget kapó Farkas hármasával indult a második félidő, Durisseau azonban alaposan belejött a pontszerzésbe, egyenlített a Donar. A Körmend nem hagyta magát, és folyamatosan előnyben játszott. Két perc volt hátra a 3. negyedből, mínusz ötnél kért időt Erik Braal, de eggyel még nőtt a különbség az utolsó 10 percre.

Ferencz harmadik hármasával kilencre nőtt a hazai előny. Ha lehet, még élesebb lett a küzdelem, de a Körmend állta a sarat, sőt Ferencz kettese után már 11 pont volt közte. Perry még ezt is megfejelte, jött az újabb időkérés. Aztán szinte azonnal még egy, mert Lakosa dobott ziccert és legalább összevetésben jobb akart maradni az otthon héttel nyerő Donar. Katura kapott egy faultot és még egy sportszerűtlent is, négy pontot hozott belőle a vendégcsapat, máris Teo Csizmics gyűjtötte maga köré a csapatát. Öldöklő csata dúlt a pályán, hétig jött az agresszíven védekező Donar. Idegesebb lett a Körmend játéka, és bár az idővel is játszott a hazai csapat, a pontok nem jöttek. Ekkor már nem a hétnél nagyobb győzelemért, hanem egyáltalán az első kupasikerért izgulhatott a közönség. Végül Katura büntetőkkel nyugtatta a hazaiakat, újra győzött a Körmend. 

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Sokáig kézben tartottuk a játékot, de a Groningen agresszív, kemény védekezéssel a végén visszajött a mérkőzésbe, ekkor elvesztettük az irányítást. Volt két rosszabb meccsünk korábban, örülök, hogy most ismét sikerült győzni és jól játszani egy ilyen sorozat és a sok utazás után, mint ami mögöttünk áll.

Erik Braal: – Nagyon küzdelmes, színvonalas mérkőzés volt, amelyen elvesztettük az irányítást a második és a harmadik negyed végén. Az utolsó percekben nagyot hajráztunk, de a győzelemhez ez már nem volt elég. Gratulálok a hazai edzőnek és csapatának, remek munkát végeztek!

Jene Sándor meccsen készített képei ide kattintva megtekinthetők!

Fotó, Slide: Jene Sándor

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus