Megtizedelve, de emelt fővel szenvedtek vereséget Perlék

Az ezúttal a sokoldalúan játszó Perl által húzott Orlandina Basket rendkívül tartalékosan is nagyszerűen helytállt Avellinóban.

Sidigas Avellino - Betaland Capo d' Orlando 85-69

Perl Zoltán ebben az évadban 21-szer volt tagja az Orlandina Basket kezdőötösének, ma 32 percet kapott (ezzel az egész mezőny legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt), ezalatt 8 pontot szerzett (3/7 a dupla-, 0/2 a tripla-, 2/2 a büntetőmutatója), 3 (védő)lepattanót szerzett, 4 assisztja volt, 2 szerzett labdája és 2 kiharcolt faultja, míg a negatív oldalon mindössze 2 beütött fault szerepelt.

Négy kulcsjátékosát (Boatright, Sztojanovics, Jasaitis, Bowers) is nélkülözve, szinte végig a győzelmével már a második helyet ostromló Sidigas Avellino nyakán loholt a Capo d’ Orlando, sőt, két és fél perccel a negyedik negyed vége előtt mindössze 3 pont (72-69) volt a hazaiak előnye. Perl Zoltán ezúttal sokat játszott a tőle kissé szokatlan hármas poszton, ahol csapata sérült litván klasszisát, Simas Jasaitist volt hivatott pótolni. Zoli nem mozgott idegenül az új poszton, és ezúttal amolyan „Hangás” sokoldalúsággal próbálta társait összefogni.

Vereségével a Serie A 12. helyére csúszott vissza az Orlandina, és a bajnokság záró fordulójában ugyan bőven előfordulhat, hogy akár 5 klub (közte Perlék) is 22 ponttal áll majd az olasz élvonal utolsó 5 helyén, a Capo már biztosan nem eshet ki.

Sidigas Avellino legjobb dobói: Ragland 26/15, Nunnaly 18/6, Buva 14..
Betaland Capo d’ Orlando legjobb dobói: Oriakhi 17, Nankivil 9/3, Ilievszki 9/3.

Az Orlandina Basket legközelebb a Serie A idei alapszakaszának zárófordulójában, ezúttal rendhagyó módon nem a jövő hét vasárnapján (a Varese a FIBA Europe Cup négyes döntőjében szerepel a jövő hét végén, emiatt az egész forduló programját elhalasztották), hanem május 4-én, szerdán 20.30-as kezdéssel a Giorgio Tesi Group Pistoiát fogadja hazai pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus