Megvan a Szolnok első idegenbeli győzelme

Szoros, fordulatos meccsen a végjátékban győzött a Szolnoki Olaj KK a Mega Vizura elleni idegenbeli találkozón.

Adria Liga, alapszakasz, 8. forduló
Mega Vizura (szerb, 4-4) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 4-4) 80-85
(13-19, 24-21, 26-22, 17-23)

Mega Vizura: Miljenovics 17/6, Zagorac 15/9, Keselj 15/6, Bojics 8, Jokics 11/3.
Csere: Krsztics -, Marelja 11, Jaramaz 3/3, Csantekin -.

Szolnoki Olaj KK: Petty -, Szinovec 6, Vojvoda 14/3, Lóránt 18/9, Keller 5.
Csere: Jones 9/3, Báder 3, Brkics 18/15, Milosevics 12/6.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Nem indult rosszul a találkozó a szolnokiak szempontjából, hiszen Lóránt és Keller vezetésével előnyben játszottak már a találkozó kezdeti szakaszában is. A hazaiak egyébként kiváló támadójátéka csődöt mondott, Keselj öt pontjával tartották magukat, de a negyed felénél még csak 7 dobott pontnál jártak (7-10). Az első felvonás hátralévő részében sem változott túl sok minden - a hazaiak nagyon pontatlanok voltak, míg az Olaj Milosevics, Szinovec, majd Lóránt révén is eredményes volt, utóbbi triplája a 9. perc kezdetén már 9 pontos magyar vezetést jelentett (8-17). A szerbek Jokics és az utolsó pillanatban betaláló Marelja révén zárkóztak (13-19).

A második felvonás első három Olaj-támadásából kosár született, ezzel először lett 10 pontnyi a különbség, időt is kért a hazaiak mestere (15-25). Brkics és Lóránt révégn még két triplát szerzett a Szolnok, kialakult a legnagyobb különbség a 14. percben (17-31). A szerbek másfél perc alatt zárkóztak Bojics és Keselj vezetésével (26-31), a differencia pedig innen nem nagyon változott már a negyed során, végig 4-9 pont között ingadozott. Hol az Olaj talált be kétszer, és tűnt úgy, hogy megint el tudnak szakadni ellenfelüktől, hol a szerbek jöttek közelebb, és lehetett azt gondolni, átveszik a vezetést. A félidő végén Zagorac duplájával három pont volt már csak a távolság (37-40).

A nagyszünet után Miljenovics egyenlített, és bár Lóránt és Milosevics révén még visszaverte az első nagyobb rohamot a Szolnok, Miljenovics vezetésével a 24. percre megint a Mega Vizura került fölénybe, az első negyed legeleje után először (46-45). Vojvoda egyedül tartotta az Olajban a lelket ebben a szakaszban, sorra szerezte a kosarakat, ezzel fej-fej mellett haladt a két fél. A magyar együttesnek az ellenfél magasembereivel, Mareljával, Jokiccsal és Bojiccsal is meggyűlt a baja ebben a periódusban, így a 28. percre öt pontos előnyt alakítottak ki, nagyon jókor jött Lóránt hármasa (58-56). Nagy adok-kapok lett a felvonás utolsó másfél percre, amiből Vojvoda 2+1-e után jobban jött ki a Szolnok, egyetlen pont volt mindössze a hátránya Dragan Alekszics együttesének 10 perccel a vége előtt (63-62).

Jones hármasára Miljenovics, Marelja és Jokics is válaszoltak, a 32. percben jött Alekszics fontos időkérése, mielőtt elúszott volna a meccs (71-65). Brkics indult be, két triplájával megvolt az egyenlítés egy perc alatt, de Miljenovics és Zagorac pontjai után még mindig 5-tel mentek a hazaik, így fordultak a felek az utolsó 5 percre. A Mega Vizuránál Keselj, míg a vendégektől Brkics voltak ekkor a vezérek, utóbbi gyorsan "összedobált" még 8 pontot, triplájával két perccel a vége előtt visszavette a vezetést a Szolnok (80-83). A szerb időkérést követően a hazaiak kapkodtak, nem tudtak már kosarat szerezni - talán túlságosan is a hármasra mentek -, míg az Olaj két büntetővel biztosította a sikerét. Ezzel először nyert a magyar bajnok a Mega Vizura ellen, és először nyertek ebben a szezonban idegenben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus