Metalac - Szolnok 20:30 (Sport2)

Holnap este az Adria Liga 15. fordulójában a Szolnoki Olaj KK a Metalac Valjevo ellenfele lesz. Lássuk, mit érdemes tudni a találkozóról!

Adria Liga, alapszakasz, 15. forduló
Metalac Valjevo (szerb, 5-9) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 6-8)
2014.12.29., hétfő, 20:30 (TV - Sport2, 20:30)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól október elején írtunk bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni.

Igazi hullámvasút volt a Metalac eddigi idénye, hiszen 5 vereséggel kezdték a bajnokságot, majd 4 győzelmet arattak zsinórban, és a 10. fordulóban is saját hibájukból, ráadásul hosszabbításban buktak a Cibona vendégeként. Ez a bukás egy négymeccses vesztőszéria kezdetét jelentette, de legutóbb a tabellamásodik Buducsnosztot verték meg 70-69-re. Azt tehát nem lehet mondani, hogy rossz formában lennének vagy hogy önbizalomhiánnyal szenvednének, annál pedig mindenképpen sokkal nagyobb játékerőt képviselnek, mint amit a Tiszaligetben mutattak még októberben.

Várható rotáció:
Otasevics - Bakics - Malesevics - Jevtovics - Majsztorovics
Ljubicsics - Kutlesics - Dundjerszki - Josilo - Rakicsevics - Todorovics

Keretük semmit nem változott azóta, gyakorlatilag ugyanazokat az embereket forgatja Vladimir Djokics vezetőedző. Általában 9 emberes rotációt használ a Metalac, de többször is van olyan, hogy valaki kezd, játszik pár percet, majd többet nem is tér már vissza a pályára - Rakicsevics esetében volt erre többször is példa, ő alapvetően nem tagja az aktív rotációnak, kezdő azonban már többször is volt. A gárda két legveszélyesebb játékosa a két magasember, Majsztorovics és Jevtovics. Ők ketten a legjobb pattanózók, a legjobb pontszerzők, Majsztorovics ráadásul a triplavonalon túlról is veszélyes (41.7%). Összességében egy nagyon homogén, húzóember nélküli, de egységes csapat a szerb.

Nincs egy-egy kiemelkedő nyerőemberük, de az első egy hónap után rájöttek, hogyan legyenek eredményesek, kifejezetten jól játszanak csapatként. Elég sok pontot átlagolnak (72.43), viszont egyik gyengéjük a pattanózás, ebben hátulról a másodikok (29.29) - igaz, ebben a kategóriában az Olaj sem jeleskedik (30.57). Támadópattanózásuk közepes, amire viszont lehet majd építeni: a leggyengébben ők szedik a védőpattanókat (20.14). Nagyon gyengén büntetőznek és ezalól senki sem kivétel: gyakorlatilag Kutlesicsen és Bakicson kívül nincs olyan emberük, aki 70% fölött dob a vonalról. Emellett kintről is kevésbé veszélyesek, 29.02%-kal a második leggyengébbek, míg például ez az Olaj erősségei közé tartozik, ők a második legjobban hármasozó csapat (33.95%) a Zvezda mögött.

A magyar bajnok jó időszakot tudhat maga mögött, hiszen a Besiktas elleni győzelmet két olyan vereség követte, mikor idegenben is esélye volt a sikerre az Olajnak, ráadásul a Cedevita és a Partizan ellen - igaz, mindkét mérkőzést elvesztette a Szolnok, előbbit egy egylabdás meccsen, utóbbit pedig egy olyan találkozón, ahol finoman szólva is visszafogott teljesítményt nyújtott az ellenfél. Ennek ellenére az önbizalommal gond nem lehet, ami most kelleni is fog. Egy más feladat előtt állnak ugyanis Dragan Alekszicsék, mint az elmúlt hetekben, a legjobb 8-hoz most nyerni kell - hiába idegenbeli meccs, a Metalacot kötelező legyőzni, ha teljesíteni akarja a csapat az év eleji célokat. Nem lebecsülendő az ellenfél, főleg az elmúlt forduló eredménye után, de ez most az a meccs, ahol talán a mutatott játék kevésbé, az eredmény sokkal inkább számít.

A találkozót a Sport2 csatorna 20:30-as műsorkezdettel, élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus