Milánói múltidéző és moszkvai történelmi mérkőzések!

Ma újabb két negyeddöntőt rendeznek az Euroligában. A Milano 26 év után találkozik újra a Maccabival a sorozat végső szakaszában, míg a CSZKA és a Pana első alkalommal csak össze az egyenes kieséses periódusban.

EA7 Emporio Armani Milano - Maccabi Electra Tel Aviv – 20:45

Nagyon rég találkozott a sorozat ilyen késői szakaszában egymással a két alakulat. Az 1987-es és 1988-as fináléban ez a két csapat ütközött meg, mindkét alkalommal az olaszok örülhettek. A Maccabi legutóbbi kilenc szezonjából nyolcszor bejutott az egyenes kieséses szakaszba. Pikáns ütközet lesz, hiszen Langfordék 11-1-es hazai mérleggel büszkélkedhetnek, utoljára a Real Madrid tudta őket legyőzni, még decemberben. A hazaiaknál biztosan nem léphet pályára a kapitány, Alessandro Gentile, a túloldalon pedig Shawn James. Utóbbi játékos hiányával gyengült az izraeliek palánk alatti állománya, de a Tyus – Szkorcianitisz duó így is nehéz feladat elé állítja majd a két ex-NBA-s magasemberrel (Samuels, Lawal) felálló hazaiakat. A piros-fehér mezesek bírnak a leghatékonyabb periméter védekezéssel, ellenfeleik átlagban 5,4 triplát dobnak meccsenként, 30%-os pontossággal. Szükségük is lesz a jó teljesítményre hátul, ugyanis a Maccabi közel 40%-os hatékonysággal dobja idegenben a hárompontosokat, mellyel vezetik a liga vonatkozó statisztikai tabelláját. Hogy a védekezés vagy a támadójáték precizitása dönt-e a majd a csapatok között, azt nehéz megjósolni, de biztosan szoros csata vár ránk ma este. Ha a Maccabi el tudná hozni az első meccset, akkor akár rá is pihenhetne a harmadik, Nokia Arénában rendezendő ütközetre.

 

CSZKA Moszkva - Panathinaikos Athen (Felvételről, DigiSport 2 – 23:05)

A görögök ereje a keret kiegyensúlyozottságában rejlik, egyetlen játékosuk sem átlagol tíz pont felett, ám kilencen érnek el legalább hat átlagpontot. A Fridzon által vezetett orosz nehéztüzérség minden bizonnyal nagyon be fog kezdeni hazai pályán - átlagban 9,4 hárompontossal, és 46%-os precizitással riogatják ellenfeleiket. A védekezésről azonban nem kell előadást tartani a Panának, inkább ők oktatnak, ugyanis a legjobb 16 között mindössze 68,3 pontot kaptak mérkőzésenként, ami 3 egységgel kevesebb, mint az őket követő második legjobb védelem. A Teodosic nélkül pályára lépő hazaiaknak nagyon vigyázniuk kell a labdára, mert a zöld-fehérek kegyetlenül megbosszulják a hibákat. Ha továbbjutnának az oroszok, akkor véghezvihetik azt a bravúrt, hogy az elmúlt tizenkét kiírásból 11. alkalommal jutnának be a Final Fourba.. A görögök számára fontos lenne, hogy ha lehet, már az első meccsen elvegyék a CSZKA pályaelőnyét, hiszen ha mindent eldöntő találkozóra kerülne sor, akkor aligha lenne kérdéses a továbbjutó személye.

Élőképes streameket ezen a linken találtok a meccsekhez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus