Nagy csatában, újra otthon kaptak ki Perlék

Elmúlt heti gyenge formájából csak részben tudott kimászni az Orlandina Basket és Perl Zoltán, ennek újabb fájó vereség lett az eredménye.
 

Betaland Capo d' Orlando - Enel Brindisi 74-77 (21-20, 16-24, 19-20, 18-13)

Perl Zoltán sorozatban 10. alkalommal kapott helyet az Orlandina Basket kezdő ötösében, ma  18 perc játékidő alatt 6 pontott szerzett (2/2 a mezőnyből, 0/2 a hármasokból, 2/2 a büntetővonalról), 2 védőlepattanó, 2 assziszt és 2 kiharcolt fault mellett 3 eladott labda és 3 beütött hiba fűződik a nevéhez.

Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: S.Jasaitis 17/9, A.Oriakhi 14, T.Laquintana 11/6.

Enel Brindisi legjobb dobói: A.Banks 27/9, D.Gagics 17, K.Kadji 10/6.

Az Etna legújabb kitörése (a nevezetes szicíliai vulkán újra „füstölögni” kezdett a napokban) miatt a tartalékos vendégek (két meghatározó amerikai légiósuk, Durand Scott és Scottie Reynolds sérüléseik okán nem tartottak a többiekkel) egy kisebb kerülőút árán (a vulkáni füst miatt lezárt cataniai reptér helyett Ragusában szálltak le) érkeztek csak meg Capo d’ Orlandóba, de sem a két kulcsjátékosának hiánya, sem a  be nem tervezett kitérő nem hátráltatta annyira az eurokupás Brindisit, hogy már a találkozó kezdetétől ne jelezzék játékukkal, ők ide bizony nyerni jöttek!

A kiegyensúlyozott első negyedet követően ha csak 7 ponttal is, de elléptek a látogatók. Hanga Ádám tavalyi avellinói klubtársa, Adrian Banks szinte tarthatatlan volt. Abban hogy Perl ma csak 18 percet (ez negatív rekord ebben a szezonban!) kapott, „elévülhetetlen” érdemei voltak az amerikai bedobónak. Sajnos Zoli sem talált fogást rajta védekezésben. Amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy Sztojanovics bevetésével ugyan Perlék keretének lehetőségei mind mennyiségben, mind minőségben nőttek, ám a fiatal szerb tehetség csapatba kerülése jól érezhetően felborított egy addig jól működő egyensúlyt a gárdán belül. A hazaiak végig az eredmény után futottak és hiába hajráztak tisztességgel, nem tudták megfordítani az eredményt. A mai vereség ugyan fájó és szép lassan Jasaitisék kupaálmainak (az első 8 helyezés az alapszakasz felénél) végét is jelentheti, de a valódi célok szempontjából még nem tragikus.

Perl Zoltán és az Orlandina Basket legközelebb a Serie A 11. fordulójában, mához egy hétre vasárnap, 18.15-ös kezdéssel a listavezető és Euroliga résztvevő  EA7 Milano vendége lesz a milánói Mediolanum Forumban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus