Nagy győzelemmel rajtolt az EuroChallenge-ben a Körmend!

Ferencz Csabáék a második negyed közepétől vezettek és bár a hajrában fordítottak a hazaiak, végül a Körmend volt higgadtabb

EuroChallenge, csoportkör, B-csoport, 1. forduló, Bulgária

Lucoil Academic Sofia (bolgár) – Egis Körmend (magyar) 75-80 (24-14, 14-29, 16-17, 21-20)

Sofia: Curry 14/9, Smith 6, Minkov 14/6, Thomas 33/6, Banev 2 vezetőedző: Jovica Arsics

cserék: Gruev -, Francis -, Veselinov 4, Larson 2

Körmend: Lemon 20/3, Popadics 2, Ferencz 20/15, Török 4, Kolarics 2 vezetőedző: Ante Perica

cserék: Richards 28/6, Govens 2, Sonyák -, Tóth N. 2

Kipontozódott: Minkov, ill. Govens

Jól indította a találkozót a magyar együttes, Lemon nagy tempót diktált, mely az eladott labdák mellett azt is eredményezte, hogy három ponttal a Körmend vezetett. Thomas azonban mintha más dimenzióban játszott volna a túloldalon, sorra érte el egymás után a kosarakat. 14-9-es állásnál Perica mester időt kért. A folytatásban is a hazaiak diktálták a tempót, egy újabb masszív, 10-3-as etapot futottak a negyed végéig, a piros-feketéknek nyolc perc alatt csak egy Lemon-hárompontosra futotta. 

A második negyedben a csereként pályára lépő Richards hihetetlen elánnal kosárlabdázott. Közeli, horog, 2+1-es játék került elő repertoárjából, egészen 4 pontra faragta csapata hátrányàt, melynek elkelt a segítség, hiszen Govens már a játékrész közepén 3 szemèlyi hibával àllt. Továbbra is Thomas húzta a hazai csapatot, aki már 20 pontnál járt, de érkezett Ferencz, aki előbb egy távoli kísérletet, majd három büntetőt váltott pontokra. A negyed vége a Körmendnek sikerült jobban, ötpontos vezetéssel vonulhattak Ferenczék nagyszünetre. 

A fordulás után óriási iramban kezdett a magyar alakulat, lerohanták ellenfelüket, Ferencz triplája után már tíz pont fölé nőtt az előnyük, sőt, a válogatott dobógép még egy hármast beemelt, így alig három perccel a negyed rajtja után 15-tel állt jobban a Körmend. A hazaiak teljesen lefagytak, sorra rontották el a dobásokat, adták el a labdákat és ütötték be a faultokat. Amikor Minkov büntetőivel felzárkóztak tíz egységre, Richards is bepörkölt egy triplát. Az utolsó percben aztán mégis felzárkóztak a hazaiak, Thomas betörése után dobott egy ziccert, majd bő tíz mp-cel később Minkov hármasa süllyedt el, így csupán hat ponttal vezettek Ferenczék a záró etap előtt.

Gyors kosárváltás után ismét Thomas vette kezébe az irányítást és hármasa után egy kosárnyi távolságra közelítettek a hazaiak, sőt, Minkov hármasával alig három perccel a negyed kezdete után ki is egyenlítettek. Egy körmendi időkérést követően váltott vezetéssel haladtak a csapatok, majd nagyjából három perccel a vége előtt sikerült levegőhöz jutnia a hazaiaknak. Bő egy perc volt az órán, amikor Ferencz Csaba elsüllyesztette ötödik hármasát is, majd Banev lépéshibáját követően Richards tudta feltenni közelről – ismét a magyar csapat vezetett! Két közelit is elhibázott egymás után a bolgár csapat még, így négy magyar büntető zárta le a meccset és nagyon fontos idegenbeli győzelmet aratott a vasi együttes.

Jovica Arsics: – Nem tudtunk zavartalanul készülni erre a mérkőzésre és túl sok időnk sem volt. Az első félidőben nem figyeltünk kellőképpen a lepattanókra, emiatt elfogyott az előnyünk, sőt komoly hátrányba kerültünk. Sok büntetőt és könnyű mezőnydobást hibáztunk. Ez csak az első meccs volt, megpróbálunk jobban játszani a következő ötön.

Ante Perica: – Az első negyed után nem álltunk jól, rendeztük a játékunkat, sikerült is előnyhöz jutnunk. Kicsit meglepett, hogy leginkább mi irányítottuk a játékot, hiszen egy nagyon erős ellenfél vendégei voltunk, ahol több válogatott és négy jó külföldi játszik. Persze nem szabad elszállnunk a győzelem miatt. Fontos és nehéz mérkőzés vár ránk szombaton

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus