Nagy győzelmet aratott a Körmend a FIBA-kupában!

Az első félidőben lejátszotta a Mons-Hainaut együttesét és 2-3-ra javította mérlegét a Vas megyei alakulat.

FIBA Europe Cup, csoportkör, 5. mérkőzés

EGIS Körmend - Mons-Hainaut 77-66 (18-12, 17-10, 19-20, 23-24)

Körmend: Perry 18/3, Channels 18/9, Ferencz 5/3, Dickerson 16/3, Duinker 4
cserék: Lakosa 4, Katura 2, Farkas 3/3, Tóth N. 7

Teo Csizmics részletesen beszélt a mérkőzésről:

Úgy érzem, hogy megérdemeltük a győzelmet, amire nagy szükségünk volt a zalaegerszegi mérkőzés után. Korábban nagyon sok időt töltöttünk utazásokkal, szükségünk volt a napról napra történő közös munkára és az azt követő sikerre. A siker pedig a védekezés nyomán születhet meg. Ma a játékosaim kiemelkedően sok energiát fordítottak erre, azok is, akik a támadójátékot feláldozták ennek oltárán. Főleg az első két negyedben megmutatták, hogy a jó védekezéssel ki tudják zökkenteni a Monst a saját ritmusából, amellyel minden ellenfélre veszélyes lehet. Nagyon keményen dolgoztunk ezért az utolsó három napban.

Már nem kellett hosszú utazásokkal töltenünk az időt, többet dolgozhattak együtt a játékosaim, ennek az eredményét láthattuk ma. Ezért is örülök annak, hogy mostanában nem várnak ránk hosszabb utazások. Nagyon büszke vagyok arra, ahogy a fiúk ma játszottak, kivétel nélkül! Mindig keményen dolgoztak, de néhány mérkőzést elvesztettünk. Néha fent, néha lent voltunk, de folyamatosan azon dolgoztunk, hogy minél inkább összeálljon a csapatjátékunk. Hosszabb időszakokra foghíjasan maradtunk, amikor sérültjeink, betegeink voltak. Most már 7-8 napja mindenki hadra fogható és ez ma látszott is a teljesítményünkön. El kell hogy mondjam, ma mindenki óriásit teljesített a pályán! Többen beáldozták a támadójátékukat a védekezés oltárán, és ez nagy dolog! Tóth Norbert minkét területen jól teljesített. Luka Katura kimagasló védőmunkát mutatott, két kisembert vett le a pályáról. Nem dobott sok pontot, de egyedül „megölt” két hátvédet és szedett hat lepattanót. A csapatnak szüksége van ilyen teljesítményekre is! Kellenek a pontok, de kellenek azok is, akik áldozatot hoznak a csapatért és ő ezt már többször megtette. De igaz ez Tóth Norbertre és Ferencz Csabára is. És ott volt Farkas Attila, aki nem töltött sok időt a pályán, de akkor remekül teljesített. Lakosa Zsolt sem dobott sok pontot, de iszonyatos energiát tett a védekezésbe.

A lényeg, hogy ma azért tudtunk nyerni, mert rendkívül sok energiát vittünk a pályára, nagyot küzdöttek, remekül védekeztek a fiúk. Támadásban voltak hibáink, ebben benne volt a fáradtság is, amit a korábbi sűrű sorozat hagyott hátra, de ilyen a kosárlabda. Alkalmazkodni kell a programhoz. A MAFC elleni meccs után több időnk lesz pihenésre és a játék alakítására is. Nagyon várom már, de nagyon fontos lesz a szombati találkozó. Kiemelkedően fontosnak tartom, hogy megfelelően ráhangolódjunk. Holnap már az ő játékukat elemezzük és készülünk a szombatra.

Tóth Norbert: – Ez a siker nagy dolog egyrészt a klub életében, másrészt a magyar kosárlabdának is egy kis lépés. Azt tudni kell, hogy a két csapat lehetőségei között óriási különbség van. Ezt sikerült ma teljesen redukálnunk és olyan hozzáállással, olyan védekezéssel, olyan küzdeni tudással játszani, amely azt gondolom, hogy útmutató lehet a csapat számára. És ezért vagyok bosszús amiatt, hogy ezt néhány esetben nem tudjuk hozni a magyar bajnokságban. Ha ezt át tudjuk menteni, akkor nagy dolgokat fogunk tudni végrehajtani. Köszönjük a közönségünknek is! Ez egy óriási csapatmunka volt, nagyon remélem, hogy ezen az úton fogunk tudni továbbmenni.
Andre Collins: – Most messze nem sikerült úgy nekimennünk a mérkőzésünknek, mint otthon. Akkor 31 pontunk volt az első tíz percben, most nagyon keveset, tizenkettőt dobtunk. Minden jó csapat nyilván igyekszik erre válaszolni, változtatni a játékán. Az ilyen mérkőzések mentálisan dőlnek el, és a hazai edző nagyon jól felkészítette ellenünk a csapatát. Nagyon jól reagáltak a mi otthoni játékunkra, jól teljesítettek.

Fotó, slide: Jene Sándor

forrás: Egis Körmend facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus