Nagy meccset vesztett el hosszabbításban az Alba

15 pontos hátrányát ledolgozta a magyar bajnok, de eldönteni nem tudta a meccset lendületből - ráadás után nyertek a litvánok.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 1. forduló
BC Nevezis (litván, 1-0) - Alba Fehérvár (magyar, 0-1) 90-87 hosszabbítás után (27-14, 14-23, 14-19, 19-18, 16-13)

Nevezis: Veljacic 5/3, Woodard 8/6, Matulisz 19/6, Lihodej 16/6, Korenyuk 12.
Csere: Medford 7/3, Volkusz -, Maldunasz 19, Juknevicsusz 4.

Alba Fehérvár: Hill 15, Simpson 22/12, Harris 6, Lóránt 13/3, Keller Á. 9/3.
Csere: Horton 20, Kovács 2, Keller I. -, Mohammed -.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!

Hill duplájával kezdődött az összecsapás, de egyébként pocsékul nyitotta a mérkőzést a fehérvári gárda - a negyed felénél időt kellett kérnie Dzunics Braniszlavnak, mert 11 pontos hátrányban volt már csapata, és lényegében semmit nem tudtak kivédekezni az első öt percben (16-5). Lóránt vezetésével volt két jó perce az Albának ezt követően, de 19-14 után, a felvonás utolsó három percében 8-0-t produkáltak a litvánok, 13 ponttal vezettek 10 perc játékot követően (27-14). A második felvonás elején volt 15 pont is a magyar alakulat hátránya, de a hazaiak nagyon megálltak támadásban, az Alba pedig amerikai légiósai vezetésével megkezdte a felzárkózást, Lóránt duplájával a 17. perc közepén 5 pontra voltak már csak lemaradva (35-30). Beszórtak ugyan két triplát a litvánok, de válaszolgatott ezekre Dzunics együttese, a félidőt pedig Simpson hármasa zárta, amivel már csak négy ponttal volt lemaradva ellenfelétől az Alba (41-37).

A fordulás után Simpson gyorsan berámolt még öt pontot, amivel vezetett is a székesfehérvári gárda, innentől kezdve azonban nem tudta továbbvinni lendületét a magyar együttes, végig fej-fej mellett haladtak a felek. Lóránték voltak inkább előnyben, de mindenre volt válasza a litvánoknak, négy pontnál jobban nem tudott meglépni a vendég csapat - 10 perccel a vége előtt egyetlen pont volt a különbség (55-56). A záró játékrészben ugyanaz volt a forgatókönyv, mint a harmadik negyedben - Lihodej révén egyszer álltak jobban a litvánok (62-60), egyébként végig a Fehérvár után futottak, de ott voltak látótávolságon belül. Keller Ákos a 38. perc elején kapott egy sportszerűtlent, de három jó litván büntető után Keller triplával egalizált (72-72). Több elhibázott támadás után az utolsó percben előbb Simpson szórt be két büntetőt, majd Korenyuk volt eredményes, így egy támadóidővel a vége előtt egál volt az állás (74-74). Nem született már kosár az utolsó támadásból, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban aztán annyi változott, hogy a Nevezis irányított, megugrottak öt ponttal is, de a Horton és Simpson vezette Alba a 44. percben fordított még (82-83). Maldunas azonban két duplát is beszórt ezt követően, Lihodej büntetői is célba értek, a végén a büntetőpárbajból pedig már nem tudott úgy kijönni az Alba, hogy győzni tudjon - a magyar csapat azért ütögette a faultokat, hogy kihagyják esetleg a litvánok azt, a hazaiak pedig azért, hogy ne kapjanak triplát, amivel jöhetett volna akár még egy hosszabbítás, de végül nem így lett. 90-87 lett a végeredmény, így egy fájó vereséggel kezdett a magyar bajnok a FIBA Europe Cup második csoportkörében.


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus