Nagy rangadót vesztettek Hangáék

Honfitársunk hasznosan és látványosan játszott a Brindisi ellen az olasz élvonalban, ám nem tudta győzelemhez segíteni az Avellinót

Sidigas Avellino - Enel Brindisi 77 - 80

Hanga Ádám kezdőként szerepelve 30 percet kapott a bizonyításra, ami alatt 9 pontot dobott 3/7-es mezőnyözéssel (1/3 tripla), s 0/1-es büntetőzéssel, ezen felül volt 4 lepattanója, 6 gólpassza, 3 szerzett labdjája és 3 kiharcolt faultja, a negatív oldalon pedig 2 eladott labda szerepelt nála.

Ma is úgy kezdett az Avellino, ahogy az utóbbi időben főleg hazai pályán már megszokhattuk tőlük: gyorsan, ellenálhatatlanul, és hiába a Brindisi kapta eddig a legkevesebb kosarat a ligában, az egy negyed alatt általuk ma beszedett 26 pont bizony nem erről tanúskodott. Ádám csapatához hasonlóan frissen és látványosan játszott, védőfeladatát sem alhanyagolva, a vendégek egyik dobógépét (Elston Turner) is féken tartotta. Vitucci mester a  feszített versenynaptárt és a találkozó második félidejét is szem előtt tartva, legjobbjait is igyekezett pihentetni emiatt a második negyed már kissé hullámzóvá sikeresett, ám a hazaiak előnye ekkor sem csökkent érdemben.

A nagyszünet után már semmit nem bíztak a véletlenre a vendégek, védekezésükön látványosan szorítottak és gyorsítottak, Pullen és James pontjainak köszönhetően fel is  zárkozótt a kék fehér mezes alakulat. A hazaiak ekkor inkább pocsék büntetőzésükkel borzolták szurkolóik idegeit, ám már akkor látszott a Hanga-Harper "kapcsolat" a Scandone egyik komoly fegyvere lehet a jövőben is, honfitársunk szebbnél szebb passzokkal hozta helyzetbe az egykori Orlando Magic profit. A záró etapban újra Ádám volt az egyik főszereplő, látványos megoldásai (bár a forduló még jelen pillanatban is zajlik, de talán nem tévedünk azzal nagyot, ha már most azt jövendöljük, akár több mai "Hanga-varázslattal" is találkozni fogunk a következő napok top-10-es összefoglalóiban) passzai, lepattanói, szerzett labdái révén 75-66-ra megugrottak a zöld fehérek. 4 és fél perc volt hátra, Hangát és Harpert ekkor leültette mestere, a Brindisi pedig feltámadt, gyilkos triplák sora hullott be a hazaiak kosarába, s egy 12-0-ás rohammal megfordították a látogatók a derbit. Hiába jött ekkor már vissza a Hanga-Harper duó, már ők sem találták a ritmust és a végére feltámadó Brindisi elhozta a két bajnoki pontot Avellinóból.

A vereséggel a Scandone Avellino ugyan matematikailag még nem biztosította a helyét a legjobb 8 között féltávnál, ám helyzete továbbra is biztos, 7-6-os mutatóval jelenleg hatodikok a táblázaton. Két fordulóval a félidő előtt, 2 győzelemmel előzik meg a 9. helyezettet. Még két "meccslabdájuk" megmaradt. Ádámék a következő fordulóban, e hét vasárnapján, 18.15-ös kezdéssel, a  8. helyen álló Vanoli Cremona vendégei lesznek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus