Nagy skalpot gyűjtött a Körmend, legyőzte a Büyükcekmecét

Hullámzó mérkőzésen az elején Dillard, a végén pedig Marquis Wright vezetésével verte a Körmend 73-71-re a törököket.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 4. forduló
Egis Körmend (2-2) - Demir Insaat Büyükcekmece (2-2) 73-71 (16-18, 24-10, 16-24, 17-19)

Egis Körmend: Dillard 18/6, Hollins 11/3, Ferencz 6/6, Tuoyo 10, Horti 5.
Csere: Davis 3/3, M. Wright 10/6, Halász -, Fanning 7, Csorvási 3.

Büyükcekmece: Walker 26/21, B. Wright 15, Sztojanovszki 8, Moldoveanu 3/3, Kairisz 2.
Csere: Baykan -, Simpson 8, Yildiz -, Karaman 9/3, Mutlu -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Dillard és Hollins vezetésével sokkal jobban kezdett a magyar együttes, a negyedik percben már időt kellett kérnie a törököknek (11-3). Főleg védekezésben szedték össze magukat a vendégek, hiszen a felvonás hátralévő több mint hat és fél percében összesen 5 pontot kaptak - eleinte ők sem igazán villogtak támadásban, aztán a Simpson-Wright-Walker trió révén 7-0-val, így 2 pontos előnnyel zárták a játrékrészt (16-18).

A második negyed elején nagyjából 4 pont körül tartotta fórját a vendég gárda, de Dillard gyorsan kezébe vette a labdát és a mérkőzés irányítását is - a 14. percben megint időt kért a Büyükcekmece, miután egy 9-0-val újfent a Körmendnél volt az előny (30-24). Tuoyo és Dillard révén a 10 pontot is elérte a differencia a 16. percben (34-24), és uralta az összecsapást Gasper Potocnik gárdája, minden az ő terveik szerint alakulat - Tuoyo és Dillard vezetésével 12 ponttal vezettek a nagyszünetben (40-28) úgy, hogy mindössze 3 eladott labdájuk volt az első félidőben, a nemrég szerződtetett irányító pedig már ekkor 18 pontnál járt.

A fordulás után eleinte egyáltalán nem tudott közelebb kerülni a vasi piros-feketékhez a csoportfavorit - beindult támadásban a Demir Insaat, de mindenre volt válasza a Körmendnek az első percekben (48-37). Az első egymás elleni összecsapáson is kulcsszereplővé váló Walker két triplájának és 7-0-s rohamának köszönhetően zárkóztak a törökök, Karaman pedig kettő pontra hozta vissza övéit egy perccel a negyed vége előtt (52-50). Fanning és Csorvási pontjaival sikerült egy kisebb lélegzetvételnyi előnyhöz jutnia a magyar együttesnek a záró 10 perc előtt (56-52), de Walker egy perc alatt beszórt újabb három triplájával a 33. perc közepén már a vendégek álltak jobban (59-61).

Marquis Wright válaszolt két kosárral, a másik oldalon pedig Bracey Wright vált főszereplővé ebben a szakaszban, de a hazai Wright és Ferencz hármasaival jobban állt ebben a szakaszban a Körmend - Marquis második hármasával alig több mint egy perccel a vége előtt 4 ponttal vezetett a vasi alakulat (73-69). Bracey Wright két büntetője után tiszta zsákolást hibázott Karaman - sem abból a szituációból nem tudtak egyenlíteni a törökök, sem B. Wright utolsó másodperces triplakísérletével nem tudtak nyerni. 73-71-re győzött a Körmend, amelynek így megmaradtak az esélyei a továbbjutásra, hiszen egálban áll a törökkel (igaz, rosszabb egymás elleni mérleggel), és csak egyetlen győzelemmel van a csoportelső Alba mögött.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus