Nagy verésbe szaladt bele az Olaj Szentpéterváron

A Szolnok 8 percig játszott jobban a Zenitnél, de már a második negyed közepére nagy hátrányba került, végül pedig 20 ponttal kapott ki.

EuroCup, Első csoportkör, D csoport, 6. forduló
Zenit Szentpétervár (orosz, 3-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-5) 81-61
(17-16, 28-10, 23-17, 13-18)

Zenit Szentpétervár: Hodge 20/9, Komolov -, Kulagin 9/3, Valijev 2, Borovnjak 6.
Csere: Landry 14, Jones 13/3, Koscsejev 2, Vihrov 9, Lazarev 4, Gorgyejev 2, Kuzjakin -.

Szolnoki Olaj KK: Jones 8, Vojvoda 6, Szinovec 7/3, Lóránt 13/3, Báder 8.
Csere: Keller 4, Wittmann 9/6, Brkics 6.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken megnézhetitek!

Jól kezdett az Olaj, hiszen Borovnjak kosarára Lóránt kintről, Vojvoda pedig egy betörés után felelt. Báder percei következtek ezt követően. Egy jó tempóval és egy orosz időkérést követően még egy jó középtávolival jelentkezett a center, a 4. perc végén 7 ponttal állt jobban az Olaj (2-9). Itt aztán nagyon megtorpantak a magyarok, a Zenit három kosarat is szerzett megválaszolatlanul, és bár Báder egy újabb tempót dobott, Kulagin triplájával egál volt az állás öt és fél perc után (11-11). Itt sem volt még akkora probléma, hiszen egy gyors kosárváltást követően Keller zsákolt, Lóránt büntetőjével pedig hárompontos előnye volt a Szolnoknak a 8. perc végén (13-16). Cameron Jones azonban két kosarat is szerzett, míg a vendégek nem tudtak már betalálni, egy egységgel állt jobban a Zenit 10 perc után (17-16).

A második felvonás igazi rémálom volt a magyarok számára. Hodge és Vihrov pontjaira még Lazeric Jones ugyan felelt egy kosárral, ezek voltak azonban az utolsó szolnoki pontok a 19. perc közepéig, teljesen megállt, leblokkolt az Olaj. Közben Koscsejev, Vihrov, Landry és Hodge szállították folyamatosan a hazai kosarakat, ezzel 15 pontra el is húzott a vendéglátó gárda - bár még sok volt hátra, eldőlni látszódott a mérkőzés (37-22). Itt kicsit megtorpant a Karaszev-legénység is, talán mintha ők is megnyugodtak volna az első pár perc szolnoki fölénye és az azt követő események után. Wittmann törte meg a jeget egy hármassal, de Hodge azonnal válaszolt, ráadásul ugyanő a félidő legvégén is betalált kintről, ezzel 19 egységgel állt jobban a Zenit a nagyszünetben (45-26).

A fordulást követően csak még nagyobb lett a két együttes közötti különbség, az Olaj láthatóan feladta már lélekben is - Szinovec kosarain kívül nem sok pozitív dolog történt velük ebben a szakaszban, még a védőpattanók begyűjtésével is komoly gondjai akadtak Dragan Alekszics legénységének. Hodge, Cameron Jones, Kulagin és Landry kosaraival gyorsan 25 pontra is nőtt a távolság a 24. perc legelejére (54-29). Nagyon könnyedén tartotta 20 pont fölött fórját a Zenit, így hiába kezdett néhány kosarat szerezni a vendég alakulat, ez összességében nem sokat nyomott már a latba. Vihrov parádézott a harmadik negyedben, 25-30 közé nőtt a távolság, de gyakorlatilag a teljes második félidő kimerítette a "Garbage Time", a nagy különbségnél, már eldőlt mérkőzésnél bemutatott, kevésbé eseménydús periódus fogalmát. Végül 81-61 arányban győzött a Zenit, ezzel a továbbjutás kapujába lépett, az Olaj pedig a kiesés szélére sodródott.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus