Nagy verést kapott az Olaj a Lietuvos Rytastól

Az első félidőben a Lietuvos Rytas már 18 pontos előnyt épített ki magának, amire a harmadik negyedben még rátettek egy lapáttal.

EuroCup, Első csoportkör, 2. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-2) - Lietuvos Rytas (litván, 1-1) 65-89
(12-21, 16-25, 24-30, 13-13)

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 6, Vojvoda 14/9, Milosevics 11, Gregory 2, Keller 10.
Csere: Natyazhko 16/6, Craft -, Boriszov 1, Green 5.

Lietuvos Rytas: Laprovittola 13/3, Lukauskis 2, Orelik 16/9, Gailius 19/6, Kavaliauskas 9.
Csere: Giedraitis 10/6, Lavrinovic 4, Gudaitis 7, Juskevicius 2, Runkauskas 3/3, Jucikas -, Janavicius 4.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megnézhetitek!

Az első negyed első fele egyáltalán nem alakult rosszul az Olaj számára, hiszen hiába vezettek végig a litvánok, Keller Ákosék tudták tartani a lépést a vendégekkel, az 5. perc elején Vojvoda első két pontja az egyenlítést jelentette (8-8). Ezt követően jött egy nagyobb szakadás a két gárda között: a litvánok nagyobb fordulatszámra kapcsoltak, egy-két játékvezetői ítélet is kedvezett a javukra, de nem emiatt húzták el a Szolnoktól, hanem mert a vendéglátók képtelenek voltak átjátszani védekezésüket. A Rytas továbbra is ötletesen, sokat és üres helyzetekig passzolva támadott, az Olaj pedig összesen egy Vojvoda triplát tudott a helyére tenni a negyedből hátralévő majdnem 6 perc alatt, Boriszov pedig egy büntetőt tett még fel emellett a táblára. A litvánok gyorsan összeszedték a személyi hibáikat, de 6-ból ezt az 1 egypontost értékesítette a Szolnok, ami hatalmas luxus egy ilyen ellenfél ellen (12-21).

A második negyedben három triplával nyitottak a vendégek, azonnal időt is kért Dragan Alekszics (14-30). Sokáig egyáltalán nem változott a meccs összképe, a zónának köszönhetően kicsit megakadt a vendégek támadójátéka, de a hazaiak sem sziporkáztak elöl, így nemhogy közelebb kerülni nem tudtak, de többször 18 pont is volt a távolság a két fél között. A 17. percben Vojvoda triplája és Natyazhko duplája lehetett volna egy felzárkózási kísérlet kezdete (26-38), ám Marcelo Nikola is időt kért, még mielőtt 10-en belülre tudott volna kerülni a magyar bajnok, Kavaliauskas és Gailius pedig azonnal 17 pontra növelte "vissza" a differenciát. A félidőt Runkauskas triplája zárta, így visszállt a legnagyobb különbség, 18 pont a két gárda közé (28-46).

A fordulást követően a litvánok még élesebbek lettek, látszódott, hogy nem nagyon akarnak 10 pont közelében táncolni folyamatosan, inkább a 30-as távolságra húznának el minél korábban. Borzasztóan gyorsan összegyűjtették a négy személyit az Olajjal, így büntetőkkel és 2+1-ekkel 2 perc alatt 10 pontot szereztek (32-56), gyakorlatilag eldőlt a találkozó - a félidőben még lehetett reménykedni egy jó kezdésben, de az nem jött össze. Sajnos ebben a negyedben klassziskülönbség volt a két együttes között, védekezésben is pörögtek a vendégek, rengeteg eladott labdát kényszerítettek ki, támadásban pedig borzasztóan könnyű kosarakat szereztek, így a 25. percben meglett az a bizonyos közte 30 (35-65). Innen kezdte el támadásban felvenni az Olaj az ellenfél ritmusát, de több könnyű kosarat is engedett már a Rytas, így is 76-52-re vezettek 10 perccel a vége előtt.

A záró játékrészben is a Szolnok addigi legjobbja, Natyazhko, valamint Milosevics csipkedték magukat leginkább, így a különbséget a 34. percre sikerült letornázni 20-ra (60-80), de itt már látszódott, hogy leginkább a záró sípszót várják a vendégek, ők az első három negyedben megtették a magukét, a hazaiak pedig kozmetikázni ugyan még próbáltak, de ennek lényegi jelentősége már nem volt. Nagyon lassan csordogáltak le az utolsó percek, egyik oldal se csinált túl sok épkézláb mozdulatsort támadásban, de ilyen különbségnél nem is lehetett már várni. Végeredményben 89-65-re nyertek a litvánok, akik így javították a Besiktas elleni vereségüket, a Szolnok azonban 0-2-vel áll két fordulót követően.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus