Nagyon fontos idegenbeli győzelmet szerzett az Olaj

A Szolnoki Olaj KK együttese a mai napon Franciaországban, a Cholet Basket otthonában lépett pályára a EuroChallenge második csoportkörének harmadik fordulójában. A magyarok egészen kiválóan kezdték a találkozót, állva hagyták ellenfelüket, és itt megszerzett előnyükből jól gazdálkodtak egészen a mérkőzés végéig. A harmadik negyedben tovább növelték fórjukat, végül 70-85 arányban diadalmaskodtak, nagyon fontos idegenbeli győzelmet arattak a továbbjutás szempontjából.

EuroChallenge, második csoportkör, J csoport, 3. forduló
Cholet Basket (francia, 1-2) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-1) 70-85
(12-24, 24-20, 13-22, 21-19)

Cholet Basket: Thomas 6/6, Cox 2, Jomby 8/6, Wilson 6, Marquis 3.
Csere: Goods 21/9, Burrell 9, Kante 2, Ho You Fat 12/3, Moendadze 3/3.

Szolnoki Olaj KK: Simon 7/3, Rakics -, Holiday 20/12, Lóránt 20/9, Báder 3/3.
Csere: Keller 8, Warren 12/3, Vojvoda 10/6, Ivosev -, Milosevics 5.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Egészen kiválóan indított a Szolnok, hiszen bő három perc alatt rögtön egy 9-0-s szakaszt futottak Lóránt Péterét - a magyar válogatott magasembere vitte a prímet öt pontjával -, így azonnal időt kellett kérnie a franciáknak a 4. perc elején (0-9). Beindult a hazaiak is két triplának köszönhetően, de ebben a szakaszban nem volt ellenszerük az Olaj támadójátékára, gyakorlatilag minden vendég pályára lépő hozzátette a magáét a mérkőzéshez - Simon Balázsnak, Justin Holidaynek és Vojvoda Dávidnak is nagyon ment a játék ekkor, így a 8. perc elején egy Holiday-tripla után már 14 egységnyi volt a két fél közötti távolság (10-24). A hátralévő időben mindössze egy hazai zsákolás született, így 12 pontos fórral zárta az első 10 percet a Szolnok.

A második felvonás elején annyi változás történt, hogy a Cholet összeszedte támadójátékát, büntetőkkel és triplákkal operáltak leginkább, de a magyaroknak mindenre volt válaszuk - előbb Sztrahinja Milosevics, majd Keller Ákos és Willie Warren is betalált, így a 13. perc végén ugyanannyi volt a különbség, mint az első negyed végén (21-35). Két és fél perc kosárszünet következett, amit Dragan Alekszics unt meg, időkéréssel próbálta kicsit rendbe tenni a sorokat. Az erőfeszítéseket nem sok eredmény követte - a túloldalon Anthony Goods beindult, három és fél perc alatt 9 pontot szórt, és bár Lóránt egy ideig tartotta vele a lépést, kezdett közelebb kerülni a francia együttes (34-42). Egy perccel a félidő vége előtt Alekszics megint időt kért, de a távolság nem változott, 8 ponttal állt jobban a nagyszünetben az Olaj (36-44).

A fordulást követően mindent megpróbáltak a vendéglátók, de 5-6 pontnál közelebb nem tudtak kerülni, a 23. perc közepén hat egységgel állt jobban a Szolnok (43-49). Ez volt azonban az utolsó pontja a mérkőzésnek, amikor a két gárda látótávolságon belül volt egymáshoz képest, innen ugyanis az extázisban játszó Holiday vezetésével egy 15-2-es szakaszt produkáltak a magyarok, 19 ponttal álltak jobban a 29. perc nyitányán, és itt úgy tűnt, el is dőlt az összecsapás (45-64). A harmadik felvonásból hátralévő időben nem sok változás történt, 17 pontos előnnyel várhatta az utolsó 10 percet a Szolnok (49-66).

A negyedik negyed első hat percében csak Lóránt szerzett pontokat az Olaj részéről, ez is elegendő volt azonban ahhoz, hogy tartani tudják az eddig a pontig kialakult különbséget (59-74). A vendégek végül a két 20 pontos, Lóránt és Holiday vezetésével 70-85 arányú sikert arattak, ami borzasztóan fontos lehet a továbbjutás szempontjából, hiszen egy idegenbeli siker nagyon könnyen a 8 közé jutást is jelentheti a magyaroknak, amennyiben hozzák hátralévő hazai meccseiket, másrészt a kosárkülönbséget is nagy mértékben javították.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus