Nagyot küzdött, de kikapott az Olaj

16 pontos hátrányból felállt, egészen két pontra visszajött az Olaj, de nem tudott fordítani a Cedevita ellen, így 7. lett végül.

Adria Liga, alapszakasz, 26. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 12-14) - Cedevita (horvát, 18-8) 67-74
(14-20, 9-17, 27-17, 17-20)

Szolnoki Olaj KK: Rakics 9/3, Jones 13/3, Vojvoda 9/3, Keller 8, Báder 2.
Csere: Lee 9/3, Gipson 12/3, Wittmann 2, Brkics 3/3.

Cedevita: Ukic 9/3, Pilepic 11/6, Ramljak -, Arapovic 6/6, Bilan 17.
Csere: Tomas 10/6, Barac 10, Zganec 7, Gordic 1, Babic 3/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Jól kezdődött az összecsapás a hazaiak számára, hiszen Jones és Bilan kosárváltása után Rakics és Báder is betaláltak az első három percben. A vendégek kicsit szórakozottan játszottak, több eladott labdát is vétettek, és az üres helyzeteket is tovább passzolták, Jasmin Repesa már a 4. percben időt kért emiatt (6-2). Kezdte megtalálni a ritmust a vendég gárda, de Lee kettesével három ponttal ment az Olaj a negyed felénél (10-7). A horvátok védekezése fojtogató lett, a szolnokiak nem nagyon találtak üres dobóhelyzeteket, a Cedevita pedig továbbra is túlcifrázta támadásait. Zganec büntetőivel tört meg a jég, majd Tomas triplájával már 4-gyel mentek a vendégek, időt is kért a 8. percben Dragan Alekszics (10-14). Jones duplájára Pilepic egy ritka, 3+1-es akcióval válaszolt, a negyedet pedig 2-2 büntető zárta le mindkét oldalon, hat ponttal állt jobban a Cedevita (14-20).

A második negyed még nagyobb szenvedésnek indult, mint az első: az első három és fél percben mindössze 2-2 pontot szereztek a felek, mindkét oldalon folytatódott a kicsit lassú, de mindenképp ritmustalan támadójáték (16-22). Rakics törte meg a jeget egy emberről bedobott középtávolival, Barac azonban négy ponttal válaszolt, és megint beragadt az eredmény, a 16. perc közepén még mindig alig szereztek pontot a felek a második negyedben (18-26). Vojvoda egy triplával jelentkezett ekkor, de hiába mozdult el a holtpontról újfent a Szolnok elsőként, jött a horvát válasz azonnal, sőt, egy 8-0-s rohanást rendeztek a vendégek a centereiknek köszönhetően, akik nemcsak a pontokkal jelentkeztek, hanem a pattanókkal is - félidőben 30-11 volt a pattanóarány, 13 támadópattanót szedett ekkor a Cedevita. Jones kosarára Babic kintről felelt, így 14-gyel mentek a vendégek a félidőben (23-37).

A fordulást követően Zganec a palánk alól volt eredményes, ekkor 16 ponttal vezettek a vendégek, itt azonban nagyot fordult a kocka. Rakics vezetésével elkezdett támadásban jobb ritmusban, szervezettebben kosárlabdázni az Olaj, minek szinte azonnal meglett az eredménye. Rakics kosaraira még érkezett válasz a túloldalról, ám a 23. perc végétől kezdve kevesebb mint másfél perc alatt egy 7-0-s szakaszt vezényelt le Gipson, Repesa időt is kért (35-43). ekkor lett messze a legszínvonalasabb a mérkőzés - Zganec kosarára Gipson válaszolt, és még Brkics is betalált kintről (40-45). Továbbkapaszkodott a Szolnok: Babic pontjaira Vojvoda felelt, Keller pedig óriási alley-oop zsákolást mutatott be (44-47). A következő támadásnál ráfújták a negyedik hibáját, de Jones és Gipson kosaraival tudta tartani a távolságot az Olaj az ekkor nagyot játszó Tomas kosarai ellenére is (50-54).

Bilan vezetésével sorozatban öt pontot szerzett a Cedevita a negyedik negyed elején, de Lee dudaszós triplája és Vojvoda négy pontja azt jelentette, hogy a 34. perc közepén már csak kettővel volt lemaradva a magyar bajnok (57-59). Ekkor esett vissza megint kicsit a fordulatszám mindkét oldalon, legalábbis ami a támadásokat illeti. Ukic beszórta első tripláját, Lee érdekes, de eredményes kettesére pedig Barac válaszolt, sőt, a center egy minutummal később Kellerről is eredményes volt, így a 38. percben héttel mentek a vendégek (59-66). Nem tudott hibázni egyik csapat sem, főleg Jones és Arapovic voltak ekkor elemükben, de utóbbi két triplát is elsüllyesztett a végjátékban, így még jobban kinyílt az olló (66-74). Az utolsó percekben a bírók sem voltak a helyzet magaslatán, több erősen kérdőjeles fújással búcsúztatták az Olajt ettől a szezontól - és lehet, hogy a teljes bajnokságtól. Végül 74-67-re nyert a Cedevita, amely ezzel a harmadik helyen végzett, és a Buducsnoszttal játszik majd az elődöntőben, a Szolnok pedig hetedik lett.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus