Négy ponttal kapott ki az Olaj a Cibona vendégeként

Az Olaj egy végig szoros, nagyon hullámzó mérkőzésen végül az utolsó negyedben csak  ellenfele után futott, és vereséget szenvedett.

Adria Liga, alapszakasz, 6. forduló
Cibona (horvát, 2-4) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-3) 96-92
(29-22, 14-23, 21-19, 32-28)

Cibona: Blassingame 26/9, Kruslin 8/3, Rozic 11/3, Markota 14/9, Lalic 11.
Csere: Kus 2, Jagodic Kuridza 14/3, Mavra 2, Siriscevic 8/3, Zizic -

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 3/3, Vojvoda 22/9, Milosevics 3, Lóránt 10, Báder -.
Csere: Szinovec 13/6, Keller 8, Jones 22/9, Brkics 11/9.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Blassingame vezetésével nagyon hamar meglépett a Cibona, a negyed felénél már 10 ponttal vezetett az amerikai irányító és Rozic pontjaival a címvédő (16-6). Úgy tűnt, hamar eldőlhet a meccs, hiszen sem védekezésben, sem támadásban nem ment a Szolnoknak, 6 perc elteltével is csak 6 dobott pontnál járt Dragan Alekszics legénysége. Jones kosaraival, majd az amerikai játékos gólpassza után Vojvoda triplájával zárkózott a Szolnok (25-19), Szinovec 2+1-ével pedig még közelebb ért a magyar bajnok a negyed utolsó percében, de Kruslin triplájával így is 7 ponttal vezetett a Cibona 10 perc játék után (29-22).

Jones nagyon bekezdett a második negyedben, szinte egymaga zárkóztatta az Olajt, hiszen két triplát és egy 2+1-et szerzett alig több mint három perc alatt, két pont volt már csak a távolság neki köszönhetően (33-31). Rozic kettesére Szinovec válaszolt kintről, de két és fél percig nem tudott betalálni a Szolnok, kissé megint megléptek a horvátok (39-34). Tovább folytatódott azonban a vendégek jó negyede, Lóránt két büntetője, Keller duplája és Lóránt újabb pontjai után már át is vették a vezetést a 18. perc közepén (39-40). Lalic és Blassingame büntetőire Brkics hármasa volt a válasz, a félidő végén pedig Szinovec értékesített ziccert, 2 ponttal az Olaj állt jobban a nagyszünetben (43-45).

A fordulást követően Vojvoda újabb hármast szórt, Brkics pedig a saját elhibázott dobását tette vissza, legnagyobb előnyét tudhatta magáénak a magyar együttes (43-50). Megállt azonban a Szolnok, a 27. percig mindössze Keller talált be, ő is csak egyszer, így magasemberei révén visszavette a vezetést a Cibona (53-52). Szinovec és Siriscevic triplaváltása után megint a hazaiak magasemberei kerültek előtérbe, a negyed utolsó kettő percére hét pontos fórral fordultak a horvátok (62-55). A felvonás utolsó fél perce sikerült igazán pazarul az Olajnak: Jones egy technikai után három büntetőt értékesített, Wittmann pedig triplát dobott, egy támadás alatt elért 6 pontjával egalizált a Szolnok (64-64).

A záró játékrész elején Markota állt csapata élére, 7 ponttal megléptek a horvátok (71-64), az Olaj csak a 34. percben tudta megszerezni első negyedbeli pontjait Vojvoda hármasa révén. A negyed további részében kosárra kosár volt a válasz, a 4-6 pontos különbség se nem nagyon nőtt, se nem csökkent - ha az egyik oldalon betaláltak, megtette ezt a másik csapat is a következő támadásból. Óriási büntetőpárbaj kezdődött, amely szintén nem volt perdöntő, ebben a szakaszban mindkét csapat értékesítette ezeket a helyzeteit. Egy perccel a vége előtt Blassingame triplájánál úgy tűnt, el is dől a meccs, de Brkics azonnal válaszolt, majd Jones is bepörkölt egyet kintről (91-90). Az utolsó fél perc nagyon sokáig tartott, de a Cibona nem hibázott bele az egypontosokba, Vojvoda viszont kilépett az oldalvonalon, azzal pedig tényleg eldőlt a meccs. 96-92-re nyert a címvédő, amely így 2-4-gyel áll hat forduló után, az Olaj pedig újra 50%-on (3-3).

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus