Nehéz feladat előtt Athénban az Olaj

Holnap este 18:00-tól a Bajnokok Ligája E jelű nyolcasában az egyik csoportfavorit, az AEK Athén otthonában kezd a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK.

Bajnokok Ligája, E csoport, 1. forduló
AEK Athén (görög, 0-0) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-0)
2016. 10.18., kedd, 18:00 (TV - Sport2, 18:00)

A görög klub múltját, keretét augusztus végén bemutattuk már - náluk azért több változás is volt azóta, elküldték például Malik Hairstont, leigazolták Roko Ukicot, Nicholas Paulost, Dimitriosz Mavroeidiszt és Dimitriosz Haritopuloszt, legutóbb pedig Josh Owenstől köszöntek el, a helyére Randal Falker érkezett a palánk alá - ő a legutóbbi három idényt a francia első osztályban, a SLUC Nancy csapatánál töltötte.

Várható rotáció:
Ukic - Dixon - Vaszileiadisz - Williams - Falker
Ivanovics - Larencakisz - Milosevic - Sakota - Mavroeidisz

Rengeteget kísérleteztek az első két mérkőzésükön, sokszor játszottak alacsony szerkezetben is úgy, hogy Williams volt a center, mellette pedig négy kisember volt fent a pályán, akikkel a tempót lehetett diktálni. Az Olaj a korábbi években vert már meg nagy csapatokat, az AEK-nál nagyobb nevűeket is, talán jobban hangzó játékosokkal (bár Ukic-csal, Dixonnal, Sakotával, Jawad Williamsszel és Ivanoviccsal ők sem panaszkodhatnak), de az eddigi két meccsük alapján ez a görög gárda csapatként is együtt van, nem csak papíron festenek jól - első meccsüket 18, a másodikat 40-nel nyerték. Borzasztóan mély a keretük, nem nagyon lehet kiemelni senkit közülük, mert van 3-4 másik játékos, akik ugyanúgy képesek meccseket eldönteni, ráadásul láthatóan variálják is a felállást, úgyhogy sokfajta "harcmodorra" képesek, lesz gondja bőven a Szolnoknak.

Az Olaj is 2-0-lal áll a magyar bajnokságban, ahogy az AEK is a görögben, viszont játékban még kicsit akadozik a gépezet a magyar bajnoknál, James Kinney sérülése pedig a nemzetközi porondot tekintve végzetes is lehet a következő hetekben - ahhoz a 9 fős rotáció szerintem elég, hogy két fronton helyt álljon a gárda, vannak benne tartalékok is az eddig látott teljesítményhez képest, de 1-2 sérüléssel ez a rotáció nagyon rövid a szerda-szombat ritmushoz és a minőségi ellenfelekhez, Kinney kiesésével ráadásul az egyik legkreatívabb emberét veszítette el az együttes. Sztojan Ivkovics az utóbbi időben bizonyította, hogy milyen egységes gárdákat tud összerakni, de most maga a küzdés és az egység kevés lesz, nagyon jó játék kell majd valószínűleg a viszonylag szoros mérkőzéshez is.

A találkozót a Sport2 élőben közvetíti 18:00-s műsorkezdettel!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus