Nehéz francia túra előtt a Sopron

A csoportelső Nanterre 92 otthonába látogat a Sopron KC a FIBA Europe Cup első csoportkörének 4. fordulójában. A mérkőzés felvezetőjét olvashatjátok.

FIBA Europe Cup, D csoport, 4. forduló
Nanterre 92 (francia, 3-0) - Sopron KC (magyar, 1-2)
2016.11.09., szerda, 20:30

A Nanterre 92-ről írtunk már három héttel ezelőtt, akkor bemutattuk múltjukat, jelenlegi keretüket is, és azóta sem volt változás állományukban.

Várható rotáció:
Warren - Schaffartzik - Riley - Morency - Lessort
Butterfield - Invernizzi - Conklin - Zanna

A franciáknak a bajnokságban volt egy kisebb visszaesésük, miután két vereséget is beszedtek egymás után. A Chalon és a Limoges is megverte őket, vasárnap azonban hosszabbítás után legyőzték a bajnoki címvédő ASVEL-t 103-100-ra, a nemzetközi kupában pedig hibátlanok eddig - a Porto legyőzése mellett sikerült Belgiumban, a Port of Antwerp Giants otthonában is nyerniük, az elég komoly fegyvertény ebben a szezonban. Nekik egy győzelem a matematikai továbbjutást éri egyébként, nyilván szeretnék minél előbb letudni ezt, úgyhogy egyáltalán nem néz könnyű este elé Sabáli Balázs alakulata.

A Sopron sincs rossz formában a hazai pályán elszenvedett 79-77-es vereség után - a bajnokságban legyőzték az Albát és a Vasast, a nemzetközi kupában pedig kisebb nehézségek árán, de a Portót is az Antwerp elleni zakó után, ráadásul Belgiumban is az utolsó 12 percben lett nagy a különbség, 28 percig egál mérkőzést vívtak a szezont pazarul kezdő anterwerpeni gárda otthonában. A portugálok ellen ugyan szenvedtek egy kicsit a soproniak, de egyre jobb játékot mutattak az elmúlt hetekben, Spica kifejezetten hasznosan és látványosan kosarazik, Mills pedig hozza a tőle megszokott, sokoldalú játékot.

A holnapi napon a többiektől is a legjobb kell, ha szoros mérkőzést akar játszani a Sopron - Franciaországban nagyon nehéz nyerni, a Nanterre hazai környezetben azért jóval dominánsabb lesz várhatóan, mint az első mérkőzésen, úgyhogy fel kell kötnie a gatyáját Sabáli Balázséknak. Óriási meglepetés lenne, ha az SKC le tudná győzni a gallokat, úgyhogy teher nélkül kosarazhat ezúttal a soproni alakulat.

A találkozót a TV nem közvetíti, de élőképes stream lesz a meccsről, ennek linkjét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Sopron, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus