Nehéz helyzetben a Körmend!

A továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzés állt a vasi csapat előtt, ám Ferencz Csabáék végig futottak az eredmény után, így a bolgár együttes Charles Thomas és Terry Smith irányításával megszerezte első győzelmét Körmenden.

EuroChallenge, Csoportkör – 4. forduló, 2014. december 2.
Egis Körmend (2-2) – Lukoil Academic Sofia (1-3) 63-76
(11-17, 16-24, 23-19, 13-16)

Egis Körmend: Popadics 16/3Lemon 7, Ferencz 6/6, Tóth 7/6, Richards 14/3.
Csere: Sonyák, Török 11, Latinovics 2, Doktor. Vezetőedző: Ante Perica.

Lukoil Academic Sofia: Smith 18/12, Minkov 4Thomas 20/6, Curry 9/6, Banev 2.
Csere: Sundov 11/3, Veselinov 9/3, Francis 3/3. Vezetőedző: Arsic Jovica.

Kipontozódott: Banev (34. percben).

A mérkőzés statisztikája az alábbi linken elérhető!

Popadics hármasával vezetett, aztán leállt a Körmend. Richards sok labdát használt el, de rossz hatékonysággal. 7-13-nál jött az első hazai időkérés, és a center a padon találta magát. Ahogy a két csapat első mérkőzésén, úgy most is Thomas gyűjtögette szorgalmasan a Lukoil pontjait az elején. Nyolc perc után már tíz volt közte. A hazaiak játékából hiányzott a két napja látott frissesség, és sok olyan hiba csúszott a játékba, ami jobb koncentrációval elkerülhető lett volna, ráadásul Lemon betörései is rendre kimaradtak. A hármasok sem mentek, a másik oldalon viszont öten is betaláltak a körön kívülről. Amikor Sundov is ezt tette, már 14 volt közte, és ez meg is maradt a nagyszünetre.

Smith két hármasával tovább nőtt a Körmend hátránya, és bár nagyon igyekeztek a hazaiak, nem sikerült kilencnél közelebb kerülni, mert mindig jött egy jól irányzott vendég távoli. Aztán felbolydult a csarnok. Egy körmendi támadásnál egyértelmű faultot nem ítéltek meg a hazaiak javára, a Lukoil vitte el a labdát, amit Ante Perica már nem tudott tétlenül nézni. A pályára futva reklamált. Technikait kapott, de nem csillapodott, ki is állították. A forróvá vált hangulatban megkezdte a felzárkózást a Körmend, és a harmadik negyed elején két és fél percig tartó kosárcsendet is Popadics törte meg, de Thomas újra magára talált, hazai részről viszont rendre kimaradtak a hárompontosok. Nem lehetett más a vége, mint újabb vereség az EuroChallenge-ben. Hazai győzelmével a Tartu állt az élre a csoportban, a Körmend maradt a harmadik pozícióban.

Mestermérleg:

Ante Perica: – Gratulálok az ellenfélnek, nagyon keményen, jól védekeztek ma, amivel elvették a támadásaink ritmusát. A második félidőben jobban harcoltunk, de ez nem volt elég ahhoz, hogy megfordítsuk a mérkőzést. Nagyon rosszul dobtunk ma a távolról, ez is nagyon hiányzott. A kiállításom indokolt volt, de ez egy automatikus reakció volt részemről egy olyan helyzetben, amikor már nem tudtam másképp lereagálni azt, ami történt.

Jovica Arsics: – Sokkal jobban játszottunk, mint az első meccsen a Körmend ellen, akkor még nem sok információnk volt az ellenfélről. Ma sokkal jobban tudtunk védekezni a hazaiak legjobb dobóin. Támadásban voltak hibáink, de sokkal jobb volt a védőmunkánk, ennek köszönhetjük a sikert.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus