Nehéz török túra előtt a Paks

Ma este játssza második idei EuroChellenge-mérkőzését a magyar bajnokságban kifejezetten jól rajtoló Dzunics-legénység, méghozzá az első fordulóban Oroszországban diadalmaskodó Gaziantep otthonában. A teljes kerettel kiálló tolnaiak bravúrra készülnek, de nem lesz egyszerű dolguk a török kiscsapat otthonában. Nézzük, mit várhatunk a derbitől!

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, 1. forduló
Gaziantep (török, 1–0) – Paksi Atomerőmű SE (magyar, 1–0) (19:30)

Jarrod Jones kihagyta a hétvégi magyar bajnokit, de nélküle is könnyedén célba ért a Paks a jóval alacsonyabban jegyzett Pécs ellen, s talán azt sem túlzás állítani, hogy a magyar bajnokság élgárdája gyakorolni sem igazán tudott a mai, igen nehéznek ígérkező kihívásra ezen a találkozón. Ami pozitívumnak tekinthető az az, hogy a véglegesített szerződésű Rodney McGrudert legalább már valamennyire be tudta építeni a csapatba Braniszlav Dzunics mester, bár a nyáron az Oklahoma City Thunderrel készülő dobóhátvéd eddig nem hozott extra egyéni teljesítményeket magyarországi pályafutása alatt.

A nyitófordulóban román ellenfelével szemben kínkeservesen hozta a kötelezőt az ASE hazai környezetben, a nemrég a Szolnok által is csábított Terrico White-tal kiegészülő Gaziantep viszont máris egy nagyvadat ejtett idegenben az oroszok legyűrésével, melyet a túlórába nyúló derbin hozott össze a török bajnokságban jelenleg 1-4-es mutatóval az utolsó előtti helyen kullogó alakulat. A vendéglátók a hétvégén saját közönségük előtt maradtak alul a török szinten erősnek egyáltalán nem mondható Olin Edirnével szemben, tehát messze sem sebezhetetlen a Paks mai riválisa hazai környezetben sem, de emelnie kell játéka szintjén a piros-kék hadnak is, ha bravúrt akar ma elérni idegenben.

A kisebb kihagyás után csatasorba álló Jonestól, illetve a lassan formába lendülő McGrudertől egyértelműen extra kellene ma, a Kovács, Körtélyesi, Tóth triótól pedig megbízható, masszív játék, s főleg a palánk alatt lenne fontos helyt állnia a lepattanó-csatában, illetve a festék védésében a paksiaknak. Mivel mentálisan eléggé egyben van az ASE és a padról is elég sok pont érkezik náluk, így nem sansztalanok török földön sem.

Hajrá Paks, Hajrá Magyar Kosárlabda!

A mérkőzés erre a linkre kattintva online statisztika segítségével követhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus