Nehéz velencei erőpróba előtt Perlék

A bajnok Milano ellen majdnem sikerült a bravúr, és ma is kisebb csoda lenne a lovagok sikere, ám Perlék nem kirándulni mennek Velencébe.

A Milano elleni ragyogó helytállás megismétlésében reménykednek Capo d' Orlandóban, ahol sokan vélik úgy, ami majdnem elég volt az Euroliga egyik sztáralakulata ellen, az elég lehet egy BL főtáblás olasz élcsapat ellen. Persze Velencébe nem nyerni járnak a Serie A legjobbjai sem, így egy esetleges Orlandina siker a 2. forduló legnagyobb meglepetése lenne. Zoliék háza tájáról a legfontosabb hír az, hogy a csapat egyik legnagyobb ásza, Drake Diener Velencében még nem lehet ott a társaival, de a következő fordulóban a magyar válogatott posztján szereplő amerikai bedobó ismét csatasorba állhat.

Diener hiányában Perl is több játéklehetőséget kaphat ma, ám abban nem vagyunk biztosak hogy így esetleg kezdő lesz, sőt inkább annak irányába hajlanánk, hogy Zozo ezúttal is a cserepadról szállhat majd be. A házigazda Reyer Venezia kerete négy helyen változott csak az elmúlt idényhez képest, és idén is a legjobb 4 közé szeretne bejutni a Serie A-ban az arany-vörös banda.

A lagunarik egy hete óriási csatában, fantasztikus mérkőzésen, idegenben verték a Red October (Vörös Október) Cantút, és a győzelemben a legnagyobb érdemei annak a 23 éves Stefano Tonutnak voltak, aki 26 pontos Serie A karriercsúcsával a nyitóforduló egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. Az idén már Ettore Messina olasz válogatottjába is bekerülő Tonut ma is kulcsszerepet kaphat, az ő megregulázása nem kis részben Perl Zoltán feladata is lehet ma kora este. Tonut mellett Marquez Haynes-től tarthatnak leginkább a vendégek, Haynes a velenceiek egyik új igazolása, és korábban olyan európai nagycsapatokban is megfordult, mint a Maccabi Tel Aviv, a Milano vagy a Panathinaikosz, de emlékezhetünk rá a Szolnokon is megforduló olasz bajnok Sassariból is.

Szintén új ember a lagúnák városában az a Tyrus McGee, aki 2015 tavaszán egy fél szezon erejéig játszott a Capo d' Orlando mezében. A velenceiek sokat remélnek két erőcsatáruk, a kanadai válogatott Melvin Ejim és a horvát Hrvoje Peric játékától is, de a hármas poszton is erős a Venezia, itt az ex-Panathinaikosz profi, Michael Bramos és az egykoron Sopronban játszó Jeff Viggiano erősíti a vendéglátókat. A center posztokon olyan rutinos veteránok viszik előre a Velencét, mint a Sienával több bajnoki címet besöprő Tomas Ress, valamint az osztrák-amerikai Benjamin Ortner. A két öreg róka mellett a gárda új szerzeménye, az amerikai Jamelle Hagins csak kiegészítő ember.

Rutinos, összeszokott társaság a velencei alakulat, hazai pályán (az Umana Veneziának 4532 támogatói bérletese van, miközben a klub csarnoka, a velencei Taliercio "csak" 3600 férőhelyes...) különösen veszélyes, extra egyéni és csapatteljesítmény nélkül nincs esélye a tisztes helytállásra Perléknek.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Umana Reyer Venezia - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzést a szicíliai Antenna del Mediterraneo közvetíti élőben, a csatorna élő adása sajnos nem elérhető az interneten, így csak a mérkőzés élő statisztikáját tudjuk ajánlani, ami  ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli        

                          A Serie A 2. fordulójának teljes programja:

               

                 A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus