Nehéz visszavágó elé néz a Körmend Bukarestben

16 pontos előnnyel várhatja a holnap esti, 19:00-kor kezdődő, Steaua Bukarest elleni FIBA Europe Cup selejtező visszavágót az Egis Körmend együttese.

FIBA Europe, Második selejtezőkör, 2. mérkőzés
Steaua CSM Eximbank Bucuresti (román) - Egis Körmend (magyar)
2017.10.11., szerda, 19:00 (TV - DIGI Sport 1, 19:55)

Az első mérkőzés végeredménye: 91-75 az Egis Körmend javára.

A románok a hétvégén elkezdték a bajnokságot, a szintén bukaresti Dinamót tükörsimán, 32 ponttal (97-65) győztek le Taylorék úgy, hogy senki nem játszott 24 percnél többet. Továbbra is nehéz belőni, mire lehetnek képesek, mert Körmenden 35 percig finoman szólva sem csináltak semmi különlegeset, aztán viszont visszajöttek 16 pontra, ami határeset abból a szempontból, hogy reális-e számukra a továbbjutás vagy sem.

Jelenlegi keret:
Taylor - Runkauskas - Marinov - Boone - Zekovics
Darwiche/Petrache - Lapornik - Diculescu - Fraseniuc/Negoitescu - Baciu/Popa

A vasi piros-feketék is nyertek a hétvégén, a MAFC ellen viszont kifejezetten megszenvedtek Wrighték, hiszen csak két ponttal tudtak diadalmaskodni a végjátékban. A Körmend azonban idén még nemhogy 16 ponttal nem kapott ki, de egyetlen egyel sem, mind az öt eddigi fellépésén győzött Gasper Potocnik együttese. Az első meccsen is uralták a találkozót Ferencz Csabáék, erre építhetnek, mert egyértelműen jobb csapatnak tűntek ellenfelüknél 35 percen keresztül - hogy volt-e lényegi jelentősége az utolsó öt percben mutatott kisebb leolvadásnak, az holnap este kiderül.

A 16 pont pont az a különbség, amit le lehet dolgozni hazai pályán, de a Körmend azért ezzel a fórral és az odavágó lényegi részében mutatott egyértelmű fölényével favoritnak tűnik. Azt a kezdést mindenképpen el kell kerülniük, amit a Boras Basket elleni visszavágón hoztak, de mélyebb gárdának tűnnik a házigazdánál.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus