Nem sikerült a bravúr, Perlék búcsúztak

Ezúttal nem sikerült csodát tenni, a tudatosabban és pontosabban játszó Bologna átrohant Perl Trevisóján, amely ezzel búcsúzott az idénytől.

Serie A2 play-off, negyeddöntő, 4. mérkőzés
Fortitudo Kontatto Bologna - De Longhi Treviso Basket 80-63 (15-13, 23-20, 22-16, 20-14)

A 3 nyert mérkőzési tartó párharcot 3-1 nyerte a Fortitudo Bologna, akik ezzel bejutottak a play-off elődödöntőbe ahol az Alma Trieste ellen harcolhatnak a döntőért és a bajnoki címet jelentő feljutásért. Perlék számára így a mai nappal véget ért a klubidény.

Alapszakasz-bajnokként már a rájátszás negyeddöntője a búcsút jelentette a DeLonghi Trevisónak, amely a magyar Perl Zoltánnal a soraiban befejezte a 2016-2017-es idényt. Perlék továbbjutása nem ma szállt el - ha a Treviso a két kiélezett hazai találkozójából csak egyet hoz a nagyon rutinos és a play-offra olasz válogatott kerettaggal (Daniele Cinciarini) erősítő Fortitudo Bologna ellen, nem lett volna szükség a csodára, arra, hogy 3 napon belül kétszer nyerjen a Paladozza poklában, ahol majd’ 6 ezer bolognai teremtett ma is fergeteges hangulatot. Az első negyed első néhány percét kivéve ma nem sok esélye volt a vendégeknek, a házigazda fokozatosan és nagyon tudatosan őrölte fel a vendégek erejét, akik az utolsó negyedre szinte minden reményüket és erejüket elvesztették.

A mai viszonylag sima derbi ellenére a párharc kiegyenlített küzdelmet hozott, és valószínűleg a rutin döntött a bolognaiak mellett, akik az ehhez párosuló kisebb szerencsével mind a két trevisói összecsapást behúzták, ezzel pedig gyakorlatilag el is döntötték a továbbjutást, és ahogy a tavalyi rájátszásban (akkor az elődöntőben), úgy idén is ők jelentették a végállomást a Serie A-ba igyekvő Treviso számára. Perl Zoltán 13 tétmérkőzésen (6 alapszakasz bajnoki, 7 play-off meccs) szerepelhetett a DeLonghi Treviso mezében, és a számára is csalódást jelentő kiesesen túl büszke lehet saját teljesítményére, hiszen meghatározó játékosként, többségében jól játszva bizonyította tehetségét. A szombathelyi fiú, bár még egy ideig a Trevisóval edz majd, már teljes erejével a válogatott Eb-szereplésére készülhet.

Perl Zoltán a kezdőcsapat tagjaként 25 percet kapott, ezen idő alatt 8 pontot (1/3 dupla, 1/2 tripla, 3/4 büntető), 7 lepattanót (6 védő, 1 támadó), 2 gólpasszt, 3 eladott labdát, illetve 3 beütött és 3 kiharcolt faultot jegyzett, így 10 VAL-lal végzett.

A Bologna legjobb dobói: Mancinelli 15/3, Knox 15/3, Cinciarini 12/6.

A Treviso legjobb dobói: Moretti 14/6, Fantinelli 11/3, Perry 9/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus