Németországba látogat az Olaj

Ma este 20:00-tól a német MHP Riesen Ludwigsburg vendége lesz a Szolnoki Olaj KK a Bajnokok Ligája első csoportkörének 3. fordulójában. A találkozó felvezetőjét olvashatjátok.

Bajnokok Ligája, E csoport, 3. forduló
MHP Riesen Ludwigsburg (német, 0-2) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-1)
2016.11.02., szerda, 20:00 (TV - Sport1, 00:00, felvételről)

A német klub múltját, keretét augusztus végén bemutattuk már - azóta Alex Ruoff nincs már a keretben, október közepén bontották fel szerződését közös megegyezéssel, a 23 éves, 188 centi magas Tekele Cotton viszont igen. Ő már az előző idényben is ennél a csapatnál kosarazott, és 2015-ben végzett a Wichita State-en.

Várható rotáció:
Washpun - McCray- Cotton - Martin - Thiemann
Loesing - Kone - Toppert - Boone/Breunig - Cooley

Arról ejtettünk már szót nyáron is, hogy elég alacsony a keretük, Cooley 206, Thiemann 204, Boone 203 centi magas, ők érik el egyedül a 2 métert, viszont borzasztóan atletikusak, hat amerikai és két amerikai-német kettős állampolgárságú kosarasuk van. Cooley volt eddig idén a legjobbjuk pontokban (14.3), pattanóban (6.3) és összhatékonyságban is (14.8) - rájuk különösen igaz az, hogy nincsenek kiemelkedő játékosaik, viszont mindenki beteszi a magáét a közösbe, és mindenkire figyelni kell, nem lehet egy-egy emberre készülni csak, Cottonnak és Chad Toppertnek például a külső dobásait kell limitálni, mert mindketten nagyon jól céloznak kintről.

0-2-vel kezdték a BL-t, de a Partizan a dudaszóra verte meg őket egy ponttal, a Zielona Gorától pedig idegenben 2 ponttal kaptak ki úgy, hogy szinte végig vezettek. A német első osztályban 5-4-gyel a hatodik helyen állnak, legutóbb a Brose Baskets Bamberg győzte le őket hazai pályán egy igen pontszegény meccsen (48-60). Érdekesség, hogy összességében 4 meccset buktak el zsinórban az utóbbi időben, de a két szoros BL-zakójuk mellett az euroligás Bambergtől, illetve a német bajnokságban egyelőre szintén hibátlan Ratiopharm Ulmtól kaptak ki - mondhatjuk, hogy nincsenek bombaformában, de ez az esetükben, illetve a Szolnok elleni meccsre előregondolva azért borzasztóan félrevezető.

Az Olaj sem sziporkázott mindig az utóbbi hetekben - az AEK elleni kiütéses pofon után szombaton a MAFC ellen kapott ki Sztojan Ivkovics csapata, miközben hét közben megverte a Dinamo Sassarit, óriási hullámzásokra képes tehát a magyar bajnok hétről hétre. A németek nem a legnagyobb hírű ellenfelek, de nagyjából olyan fegyelmezett játékra lesz szükség, mint az olaszok ellen, különben idegenben nem lesz keresnivalója az együttesnek - a Ludwigsburg az első két meccsen bizonyította, hogy meg kell szenvedni ellenük minden kis sikerélményért. A fővárosiak elleni zakót nem kell túlmisztifikálni, ez egy másik ütközet lesz már - kérdés, hogy az elvileg visszatérő James Kinney milyen új színt hoz majd a játékba ennyi kihagyás után.

A találkozót ezúttal nem közvetíti a TV élőben (éjféltől felvételről adja a meccset a Sport1), viszont a neten lesz élőképes stream, ezt közzétesszük majd a délután folyamán.

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus