Paks - Güssing 18:30 (DIGI Sport)

Ma este először játszik otthon ebben az EuroChallenge kiírásban az ASE, mely az osztrák bajnokot fogadja győzelmi kényszer alatt

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, 2. forduló, Paks

Atomerőmű SE (magyar, 0-1) - Güssing Knights (osztrák, 1-0) (18:30, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Most javíthat a törökországi nagyarányú vereség után a Dzunics-legénység, ám Tóth Ádám játéka erősen kérdéses a sorozatot a román Kolozsvár ellen 84-77-es hazai diadallal nyitó osztrák Güssing ellen. Bárhonnan is nézzük ezt a párosítást, annyival jobb és egységesebb, régebb óta együtt játszó kerete van a Paksnak, hogy egy ilyen nyitány után otthon kis túlzással kötelező verni az egykori kaposvári kedvenc, Christopher Dunn irányította osztrák bajnokot.

A vendégeknél ott lesz a parketten a magyar válogatottat két éve csúnyán megtréfáló osztrák nemzeti együttes egyik fiatal ásza, Thomas Klepeisz, a Güssing húzóemberei közé tartozik rajta kívül az amerikai Marcus Heard is, aki 2009 óta tagja az együttesnek. Van még aktív osztrák válogatottjuk Sebastian Koch személyében is, ám inkább a bolgár duó, Chavdar Khostov és Hanga Ádám ex-manresai csapattársa, Alexander Georgiev emelhető ki, mint vezér a másik amerikai, Travis Taylor mellett, aki szintén fontos tagja volt a tavalyi bajnok együttesnek.

A nem túl acélosnak számító, a magyar bajnokságnál jelenleg is egyértelműen hátrébb sorolt osztrák élvonalban csupán a hetedikek Klepeiszék 10 forduló után, méghozzá meglepően gyenge, 5-5-ös mérleggel. A hétvégén a Wels otthonában kaptak ki 84-64-re, úgyhogy rossz passzban is vannak, bár a Kolozsvár múltheti hazai legyőzéséből azért némi erőt is meríthetnek, ráadásul ebben a csoportban nem lehetnek komoly elvárásaik sem. Ugyanakkor ha továbbjutásban gondolkodnak, akkor ezt a derbit vagy hozniuk kell vagy legalább egy tisztes vereséget kell kiharcolniuk, hiszen az ASE számukra a "Team To Beat" ebben a kvartettben, az már egyértelműen látszik egy forduló után is.

Hajrá Paks, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Foto, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus