Paks - Kolozsvár 18:00 (DIGI Sport 2)

Holnap este a paksi Atomerőmű SE csapata utolsó mérkőzését játssza a jelenlegi EuroChallenge-kiírásban - ellenfelük a Kolozsvár lesz.

EuroChallenge, Első csoportkör, F csoport, 6. forduló
Atomerőmű SE (magyar, 1-4) - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca (román, 0-5)
2014.12.16., kedd, 18:00 (TV - DIGI Sport 2, 17:45)

A két együttes egyike sem léphet már tovább a következő körbe, így gyakorlatilag csak a presztízs lesz a tét - a románok az első győzelemért, illetve elég nagy arányú győzelem esetén a harmadik helyért küzdhetnek, míg a Paks pozíciója megtartásáért léphet pályára.

A Marcel Tenter irányította kolozsvári együttes az Atomerőmű elleni hazai vereség után kikapott a BC Timisoara vendégeként (89-85) a román bajnokságban, de legutóbbi két meccsüket hozták. Még november végén a másik temesvári együttes, a Timba Timisoara ellen diadalmaskodtak (82-62), majd két hét szünet után a körmendiekkel egy csoportban lévő Rovinarit is egy 20-assal küldték haza (92-72) most szombaton. 4-6-tal jelenleg a 11-ek, de nagyon szoros a román élvonal középmezőnye, két meccsre vannak mindössze a 4. pozíciótól. A EuroChallenge-ben előbb a Güssing nyert otthonukban (68-81), majd a Trabzonspor vendégeként kapituláltak (91-72), így állnak jelenleg 0-5-tel a Paks mögött.

A hazaiak azért ennél jobb formát mutatnak. A kolozsvári mérkőzés óta a magyar bajnokságban csak a Kecskemét tudta őket megverni, ők is csak hosszabbítás után, idegenben (77-75), egyébként három győzelmet zsebeltek be, így 9-2-es mérlegükkel ott loholnak a két éllovas, a KTE és a Sopron nyomában a harmadik helyen. A EuroChallenge-ben nekik sem jött össze sok minden, viszont az eddig 100%-os Trabzonspor ellen egy végig kiélezett meccsen buktak csak el (78-82), míg az osztrák Güssing hosszabbításban gyűrte le őket (93-84), így 1-4-gyel a harmadikok.

Braniszlav Dzunicsék a hétvégén nagyon tartalékosan álltak fel a ZTE ellen, így is 48 pontos győzelmet arattak idegenben. Nyilvánvalóan szükségük lenne a sérültek visszatérésére, de valószínűleg egy ilyen tét nélküli találkozón senkinek a játékát nem kockáztatják, ha nincs 100%-os állapotban. Mindkét gárda formajavításra vagy annak megtartására használhatja ezt a meccset, hiszen a románoknak nagyon kellene az önbizalom miatt egy siker a két 20 pontos hazai győzelmük ellenére is, a Paks pedig nyilván nem szeretne vereséggel érkezni a naptári év utolsó hazai fordulójába. Ezen kívül talán az újabb sérülések elkerülése lehet mindkét oldal legfőbb feladata, de az ilyen mérkőzéseken akár látványos játék is kialakulhat, pont a görcsösség teljes hiánya miatt.

A találkozót a DIGI Sport 2 csatorna élőben is közvetíti 17:45-ös műsorkezdettel!

Hajrá magyar kosárlabda, hajrá Paks!

Foto, Slide - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus