Paks - Trabzonspor 18:00 (DIGI Sport)

Nagyon nehéz helyzetben fogadja a törököket az ASE, ám elengedhetetlennek látszik a bravúr, lássuk, hogyan lehet itt "all-in"-t mondani!

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, 4. forduló, F-csoport

Atomerőmű SE (magyar, 1-2) - Trabzonspor (török, 3-0) (18:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A nyitóforduló óta edzőt cserélő (Hakan Demir helyett a bosnyák Nenad Markovic érkezett) Trabzonspor nagyon felemásan szerepel idén, hiszen 2-6-os mérlegével még mindig csak utolsó előtti hazája bajnokságában. Az újonc Darussafakától is 68-88-as vereséget szenvedett két hete, azt megelőzően pedig a Gazianteptől kapott ki 69-77-re - bár előtte, közvetlenül a Paks elleni diadalt követően a Türk Telekomot 86-76-re elintézték Velicskovicsék, az utóbbi hétvégén pedig a Tofast verték 93-80-ra. Eközben az EC-ben még veretlenek a törökök, hozták a kötelezőt Romániában (80-81), igaz, csak hosszabbítás után, illetve az osztrákokat is két vállra fektették otthon (80-72). Összességében azért elmondható, hogy a távozó Jerome Randle nélkül is extra keret eddigi győzelmei alkalmával sem túl meggyőző, csak a tolnaiak ellen aratott 103-81-es hazai diadal volt ez alól kivétel.

A benti Velicskovics, Stipanovic, Lawal hármas nagyon masszívnak tűnik továbbra is, pláne, hogy Dzunics mester nem számíthat ma Körtélyesire, Eilingsfeldre és Medvére sem, akik távollétében nem csak rövidebb lesz a rotáció, de a palánk alatt is nagyon vékonynak tűnik a keret, illetve védekezésben nagyon komoly hendikeppel indul a vendéglátó az eddigiekhez képest.

Romániában életben tudta tartani reményeit az EuroChallenge-ben évek óta hagyományosan az elvárások alatt teljesítő Paks, ám az a siker akkor válik igazán értékessé, ha ma egy nagy bravúrral egálra hozza mérlegét a tolnai alakulat, mely gyakorlatilag behozná "lemaradását" a rivális Güssinggel, illetve a Kolozsvárral szemben, és saját kezébe vehetné a sorsát. Az eddigiek alapján esélyesnek nem lehet tekinteni a Paksot, ám ha a kisemberek végre jobban mernek futni, mint eddig és a Tóth, Jones páros faultproblémák nélkül fel tudja venni a versenyt támadásban és védekezésben is a palánk alatt, nagyon koncentrált és bátor játékkal lehet keresnivalója a Dzunics-alakulatnak, melynek segíthet az underdog szerep is.

Hajrá Paks, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Fotó: Molnár Gyula, kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus