Papírformát borítanának Lóránték (Élőképpel!)

Lóránt Péter Pesarója a 3. számú európai kupa címvédője, a remek formában lévő Reggio Emilia ellen készül a bravúrgyőzelemre.

Már megint a Reggio Emilia! - ma esti bajnoki mérkőzése előtt akár így is felsóhajthatna Lóránt Péter, hiszen bő két éven belül immáron, nem elírás, 12. (!!!) tétmérkőzésére készül a Reggiana ellen. A 2012/2013-as olasz bajnoki szezon során, mint a Virtus Roma profija 9 alkalommal (2 bajnoki alapszakasz- és 7 play-off összecsapás) került szembe a reggio emiliai piros-fehérekkel, de a 2013/2014-es évadban sem úszta meg Cerviéket, már a Szolnoki Olaj játékosaként az EuroChallenge második csoportkörében további két mérközésen is játszott az olasz élcsapat ellen. Péter nemcsak a pályára lépéseket tekintve rekorder, eredményességét tekintve is kifejezetten kedvenc ellenfelei lehetnek a mai látogatók. Peti ezen a 11 meccsen eddig összesen 73 ponttal terhelte meg a Reggio Emilia kosarát, és nem mellesleg csapatait tekintve is pozitív a mérlege Kaukenas brigádjával szemben: római játékosként 5-4, szolnokiként 1-1. Mindez annak tükrében, hogy jelenlegi munkaadója, a Pesaro már 9 éve nem tudta legyőzni a Reggio Emiliát, biztató lehet,

Egy hete Hanga Ádámék Avellinója ellen már sorozatban a 6. hazai bajnoki mérkőzését bukta el a Consultinverst Pesaro, most újra otthon próbálkozhat a Vuelle, hogy megszakítsa ezt a szörnyű sorozatot, és egyre inkább létszükséglet a siker, hiszen pocsék ősze után bámulatos menetelést produkálva, négy zsinórban behúzott meccsét követően az eddigi sereghajtó JuveCaserta már nemcsak beérte, de egymás elleni meccsük alapján már meg is előzte a Pesarót, így Lóránték jelenleg kieső helyen tanyáznak. A csapat mindezek ellenére bizakodva készül, hogy ma kora este kisebb csodát végrehajtva legyűrje jóval esélyesebb vendégeit. Péter honlapunkon megjelenő naplójában elárulta, két újabb Pesaro-szurkolóval is erősödik majd a helyi Adria Aréna publikuma: édesanyja és testvére is a helyszínen fog szurkolni neki.

Hogy mennyire nem lesz egyszerű ma a két pont begyűjtése, azt jól jelzi, hogy a EuroChallenge kupa 2014-es győztese az elmúlt 5 bajnokiját megnyerte, ráadásul ebben a szezonban 9 idegenbeli fellépéséből 6-szor győztesen térhetett haza, mindössze Cantuban, Bolognában és Sassariban nem tudott diadalmaskodni. A keret nagyon erős, kiváló elegyet alkotnak a fiatal tehetségek és a rutinos játékosok, a Pallacanestro Reggianát tartják a leginkább "ésszel játszó" olasz klubcsapatnak. Péterék dolgát némileg könnyítheti, hogy vendégek egyik legnagyobb ásza, a litván Európa-klasszis Darjus Lavrinovic felépülése tovább húzódik, így a litván válogatott óriása ma biztosan nem nehezíti a Pesaro és Lóránt életét.

Persze így is egy sor kiváló játékos ott lesz a pesarói parketten a vendégek oldalán, kezdhetnék mindjárt a felsorolást azzal a még mindig csak 18 éves Federico Mussinivel, aki pár hete az előkelő 8. helyen végzett a FIBA Év Európai Játékosa szavazásán a 20 év alattiak kategóriájában, vagy említhetnék, hogy 4 jelenlegi olasz válogatott (Riccardo Cervi, Andrea Cinciarini, Achille Polonara, Amadeo Della Valle) biztosan ott lesz. Lavrinovic hiányában csak 4 légióst vonultat majd fel a Reggiana: Rimantas Kaukenas 37 évesen is elnyűhetetlen, a litvánok egyik legendája mérhetetlen rutinja mellett "vajcsuklójáról" is híres, de van egy még nála is veszélyesebb dobógép a vendégek keretében, ő pedig az az amerikai Drake Diener, a kíméletlen buzzer beaterek nagymestere, aki az egyik legjobb triplavető a kontinensen. Két szemtelenül fiatal külföldi egészíti ki a légiós sort: a lett Ojars Silins-t a 93-94-es korosztály legnagyobb európai tehetségei közé sorolják, a 2013-as U20-as Eb második legjobb játékosa volt a lett válogatott magasember, mindössze egy bozontos hajú olasz bedobó előzte meg az Eb MVP-jeként: a fentebb már említett Della Valle... A 19 éves cseh Adam Pechacek csak Lavrinovic sérülése miatt juthat kisebb epizód szerepekhez.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Consultinvest Pesaro - Grissin Bon Reggio Emilia olasz bajnoki mérkőzést erre a linkre kattintva élőképes közvetítéssel lehet majd követni.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy vasárnap 18.00-tól az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatás indított, az élő adás a  forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol. (az oldal csak -egyszerű- regisztráció után nézhető)

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Pesaro, hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 19.. fordulójának további programja:

Dolomiti Trento -  Enel Brindisi  95-83
Openjobmetis Varese  -  Umana Venezia  15/02 18:15
Dinamo Sassari -  Acea Roma  15/02 18:15
Tesi Group Pistoia -  JuveCaserta  15/02 18:15
Capo d'Orlando -  Vanoli Cremona  15/02 18:15
Virtus Bologna -  Vitasnella Cantù  15/02 20:30
EA7  Milano -  Sidigas Avellino   16/02 20:00

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

 

fotók: victorialibertas.it/Luca Toni

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus