Perl - az újonc otthonában, győzelmi reményekkel!

Perl Zoltánéknak most sem lesz egyszerű dolguk, az újonc, de erős játékosállományú Torino otthonában kell kimászniuk "mini-krízisükből".

Ha a bevezetőnkben említett "mini-krízisről" még nem is beszélnek Capo d' Orlandóban, de az utóbbi három zsinórban elszenvedett vereség azért jelzi, alaposan "befékezett" a bajnokságot ragyogóan kezdő szicíliai kiscsapat. Az okokért persze nem kell messzire mennünk, a Serie A szintjén amúgy is vékony kerettel bíró Orlandina Basket több játékosának (Bowers, Ilievszki, Sztojanovics) kényszerű kiesése miatt került nehéz helyzetbe. Persze nagy sond még így sincs, az olasz első osztály mezőnye olyannyira sűrű még 7 forduló után, hogy Perl Zoltán olasz klubja ugyanúgy egyetlen győzelemre van az 5. helytől, ahogy egyetlen vereség választja el a táblázat utolsó és egyetlen kieső helyétől. A klub legfontosabb szezoncélját (biztos bennmaradás) tekintve nagyon fontos mérkőzés előtt áll ma, ugyanis a jelenleg a lovagoknál csak egy győzelemmel kevesebbet számláló, és ezzel jelenleg a táblázat utolsó helyén szerénykedő újonc Manital Torino tekinthető az egyetlen kieső hely egyik legfőbb várományosának, így ellenük akár végzetes is lehet minden bukás, ahogy komoly előnyt jelenthet minden felettük aratott győzelem.

Vlado Ilievszki és Vojiszlav Sztojanovics ma sem lesz (a macedón irányító talán már a következő fordulóban a Sassari ellen visszatérhet), így a külső posztokon megint nem marad túlságosan sok variációs lehetősége Griccioli mesternek. Mindez azt is jelenti, hogy fiatal válogatott tehetségünk ma is rendkívül sok játékidőt kaphat, és ha nem lesznek fault problémái, újra 30 perc felett, gyakorlatilag végig pályán lehet. A kék-fehérek optimistán vágtak neki (még tegnap) a rendkívül hosszú, majd 1000 km-es északi túrának, és ahogy szekvezetőjük is említette, a több hiányzó ellenére is bíznak abban, hogy csapatba fektetett munkájuk ezúttal már némi szerencsével (az utóbbi hetekben ezzel is hadilábon álltak Zoliék) párosulva ezúttal eredményre vezet.

A mai ellenfelet, az újonc Auxilium CUS Manital Torinót sokan egy kézlegyintéssel elintéznék, holott 6 kiváló légiósa mellett még 4 jelenlegi vagy egykori felnőtt olasz válogatott kosaras is állományban van Torinóban. Az egykor (a jelenlegi 2009-ben alapított klub jogelődjénél) magyar mester (az 1956-os forradalom alatt kivándorolt egykori Vasas és magyar válogatott játékos Tóth Lajos, aki Olaszországban telepedett le és lett sikeres játékos majd edző) által is gardírozott Torino jelenlegi Serie A-s szereplése is több mint felemás, nagyon sima vereségek mellett olyan extra, bravúrgyőzelmek, mint a casertai siker vagy legutóbb az euroligás sztárcsapat, az EA7 Milano legyőzése is jelzi, nem lehet őket lebecsülni. Ráadásul ma bemutatkozhat Torinóban az a DJ White, aki a maga 138 NBA mérkőzésével (5.8 pont / 3.2 lepattanó - Oklahoma, Toronto, Charlotte, Boston) az egyik legnagyobb név a  torinói csapatban, és aki az éved eleje óta sérüléssel bajlódott.

De nemcsak rá alapozhatnak a hazaiak, itt van mindjárt  Dejan Ivanov, a bolgár válogatott magasembere a torinói csapat legponterősebb (14.7 pont/mérkőzés) játékosa. A légiósok közül még a két amerikai hátvéd, a Miami Heatnél is (kevés sikerrel) próbálkozó Andre Dawkins, és a tavaszi feljutásban döntő érdemeket szerzős Ian Miller nevét érdemes említeni. Csalódást keltően szerepelt eddig a német bajnok Bambergtől szerződtetett Dawan Robinson, ő ma még ott lesz a torinói csapatban, ám a jövő héttől őt már a Sassarival olasz bajnokságot nyerő egykori izraeli pontkirály (és ex-New Orleans Hornets profi) Jerome Dyson váltja majd. Említettük, hogy a Toro olasz magja is acélos, ezt mi sem jellemzi jobban, hogy az a Stefano Mancinelli is a keretük tagja, aki jelenleg az olasz válogatott csapatkapitánya, és komoly európai és euroligás tapasztalattal bír. Mancinellin kívül az egykori velencei Guido Rosselli az, aki még most is tagja az immáron Ettore Messina által irányított Squadra Azzurra bővebb keretének, míg az erőcsatár Tomasso Fantoni és az irányító Iacopo Giachetti korábban volt többször is tagja az itáliai felnőtt nemzeti válogatottnak.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Manital Torino - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

             A BEKO Serie A 8. fordulójának további programja:

Reggio Emilia -  Dolomiti  Trento  22/11 12:00
Pallacanestro Varese  -  Virtus Bologna  22/11 18:15
Sidigas Avellino -  Enel Brindisi  22/11 18:15
Juve Caserta -  Vitasnella Cantù  22/11 18:15
EA7 Milano -  Umana  Venezia  22/11 20:45
Dinamo Sassari -  Vuelle Pesaro  23/11 20:30
Vanoli Cremona -  Tesi Group Pistoia  23/11 20:45

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

Fotók:  Calogero Germanà - Janira Galipò   Flickr/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus