Perl - Évzáró farkasvadászattal

Öt egymást követő vereség után Perlék otthonukban, Hanga Ádám legutóbbi olasz egyesülete, az Avellino ellen szeretnék szépen zárni az évet.

Karácsonykor sincs igazi szünet az olasz kosaras élvonalban, mindössze három nappal a legutóbbi fordulót követően itt az újabb kör, és a játékosok jelentős része tényleg szó szerint a karácsonya mellől érkezve esik be a 14. forduló mérkőzéseire. Nincs ez másképp Capo d' Orlandóban sem, ahol a Perl Zoltánnal felálló hazai gárda egyre mélyülő hullámvölgyéből keresi a kiutat, és ahol most az a Sidigas Avellino állja útját, amelynek még van halvány (inkább csak matematikai) reménye az alapszakasz féltávjánál a legjobb 8-ig odaérni, és ezzel helyet váltani a milánói nyolcas-kupadöntőre.

Nincsen könnyű helyzetben a szicíliai kiscsapat: két kulcsemberére, Simas Jasaitis-re és Sandro Nicevic-re továbbra sem számíthat, mindketten izomsérülésüket kúrálgatják még. Ami viszont örömteli, hogy Tommaso Laquintana könnyebb térdszalag-húzódása szépen javult az elmúlt napokban, így a fiatal hátvéd biztosan parkettre tud lépni ma este. A 4-9-es mérlegükkel az utolsó előtti (15.) még éppen nem kieső helyre visszacsúszó Orlandina Basket számára egyre fontosabbá válik minden egyes győzelem, ha Zoliék nem akarnak mindvégig a szakadék szélén táncolni. Az 5 zsinórban elszenvedett vereség mellett rendkívül aggasztó, hogy Perlék több mint két hónapja nem tudtak hazai csarnokukban bajnoki mérkőzést nyerni (utoljára még október 25-én, a Reggio Emiliát győzték le Capo d' Orlandóban), 7 eddigi hazai meccsükből 5-öt (a legutóbbi ötöt) elveszítettek, és ilyen borzalmas otthoni mérleggel, aligha fogják kiharcolni a bennmaradást.

A mögöttünk hagyott bajnoki szezon során Hanga Ádám jóvoltából kicsit közelebb kerültünk a Nápolytól nem messze fekvő Avellino kosarasklubjához, ám a zöld-fehér farkasok közül csak egyetlen (Marques Green) hírmondó maradt mára a Hanga-féle csapatból, őt is csak pár hete igazolták (újra) le. Az idei évadnak Pino Sacripanti (sikeres évek a Cantúnál, és 2013-ban aranyéremre vezette az Eb-n az olasz U20-as válogatottat) vezetésével playoff reményekkel nekivágó Avellino eddigi szereplése finoman szólva is felemás. Mindettől függetlenül a zöldek idei kerete sem nevezhető gyengének. A vendégek két meghatározó amerikai játékosának is van NBA múltja, Alex Acker (Detroit Pistons, LA.Clippers) és James Nunnally (Atlanta Hawks, Philadelphia 76ers). Előbbi (Acker) mögött komoly európai karrier is áll már: volt az Olympiakosz, a Barcelona, a Milano és a Limoges profija is, Avellinóba a szintén jó erőket képviselő Asvel Lyontól érkezett, míg utóbbit (Nunnally) a legutóbbi izraeli szezon pontkirályaként szerződtették. Általában és elsősorban kettejük ponterősségén alapul az Avellino támadójátéka. Rajtuk kívül nem kis meglepetésre az állandó "cseremagas" szerepkörére kárhoztatott horvát Ivan Buva az, aki Avellinóban is a padról beszállva csapata egyik legeredményesebbje tud lenni.

Az elmúlt hetekben, a várakozások alatti szereplésnek köszönhetően két légiósát is lecserélte a mai vendégcsapat, Tauren Green és a lett válogatott Janis Blums helyére az Avellinóba már sokadszorra visszatérő Marques Greent és a török bajnok Pinar Karsiyakától érkező Joe Raglandet szerezte meg a Scandone, utóbbi játékos Milánóban és Cantúban (itt éppen jelenleg mesterének "kezei alatt") is játszott már közmegelégedésre. Az Avellinóval kapcsolatban figyelemre méltó még, hogy az olasz válogatott centerét, Riccardo Cervit több neves kérő (köztük a Milano) orra elől sikerült idén ősszel Reggio Emiliából elcsábítaniuk.

Ünnepi mérkőzés lesz a ma esti, a Betaland Capo d' Orlando a karácsony mellett a 2015-ös év zárását is együtt szeretné ünnepelni szurkolóival, emiatt a klub számos ünnepi programmal is készül ma, megadva a módját az év utolsó mérkőzésének, de gyanítjuk, Perl Zoliék öröme csak úgy lenne teljes, ha újra nyernének otthon, és azzal megszakítva egyre hosszabbra nyúló nyeretlenségüket, kicsit nyugodtabban várhatnák a 2016-os évet.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Betaland Capo d' Orlando - Sidigas Avellino olasz bajnoki mérkőzést a campaniai Ottochannel, mint az Avellino idegenbeli mérkőzéseinek kizárólagos közvetítője élőben sugározza. Sajnos azonban a csatorna alábbi linken elérhető élőképes adatfolyama az elmúlt évaddal ellentétben jelenleg nem elérhető. Ha ebben a mérkőzést közvetlenül megelőzően változás állna be, azt közösségi oldalainkon, jelezzűk majd olvasóink felé.

Ha nem is folyamatosan, de láthatunk azért élőképeket a mérkőzésről: az olasz liga a www.legabaskettv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Már csak 14 nap!

Továbbra is biztatjuk olvasóinkat arra hogy voksoljanak! Az itáliai All-Star Gála szavazása még javában tart, ha azt szeretné, hogy Perl Zoltán ott legyen január 10-én a jeles eseményen IDE KATTINTVA! minden nap szavazhat!

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                            A BEKO Serie A 14. fordulójának további programja:

Vanoli Cremona -  EA7  Milano

76-91

Dinamo Sassari -  Tesi Group Pistoia

 27/12 18:15

Reggio Emilia -  Varese

 27/12 18:15

Vitasnella Cantù -  Vuelle Pesaro

 27/12 18:15

JuveCaserta -  Enel Brindisi

 27/12 18:15

Manital Torino -  Virtus Bologna

 27/12 20:45

Umana Venezia -  Dolomiti Trento

 28/12 20:45

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető  

 

Fotó: Betaland Capo d' Orlando/Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus