Perl a bajnok otthonában végre visszatérhet a parkettre!

Közel két hónap "tétlenség" után Perl Zoltán ma kora este Sassariban újra ott lesz az Orlandina Basket mérkőzéskeretében!

Utoljára január 24-én, az Umana Venezia ellen láttuk bajnoki mérkőzésen Perl Zoltánt kosárlabdázni, az ifjú magyar bedobó azóta 6 mérkőzést volt kénytelen kihagyni, mivel újonnan igazolt amerikai csapat- és poszttársa, Ryan Boatright érkezésével ő lett a kék-fehér klub kvótán felüli légósa. A kényszerű "szurkolói lét" eddig tartott válogatottunk számára: a bajnoki címvédő Sassari otthonába látogató Orlandina keretében újra ott lesz Perl!

A Torino elleni bajnoki után már sejthető volt, a legnagyobb riválisuk felett aratott győzelem után komoly béklyóktól (a kiesés réme nagyon messze került Capo d' Orlandotól) megszabaduló szicílai egylet a bajnokság hátralévó szakaszában újra bátrabban építheti a jövőt. Az olasz klub által szombat délután kiadott hivatalos közlemény szerint a csapat rutinos irányítója, Vlado Ilievszki bal kezének mutatóujját enyhébb ínhüvelygyulladás kínozza, emiatt döntött úgy az orvosi stáb és a szakmai vezetés, hogy a macedón klasszist elővigyázatosságból inkább pihentetik ma, és a kimaradásával felszabaduló légiós helyen Perl Zoltán kerül vissza a Sassariba utazó keretbe.

Zoli pedig megadja a módját a visszatérésnek, az olasz fronton 2015-ben mindent (bajnoki cím, olasz kupa) megnyerő Dinamo Sassari pokoli hangulatú arénájában (erről 5 ezer vérmes szárd néző gondoskodik majd), a szigetek derbijén (Derby di Isole) léphet majd újra parkettre. Igaz, a bajnoki címet megszerző gárdából mindössze négyen maradtak meg mára: a Laboral Kutxát, a Panathinaikoszt, a Maccabit és az Alba Berlint is megjáró David Logan, Brian Sacchetti, Matteo Formenti és a kapitány, Giacomo Devecchi. Az idei szezonra igazolt újak közül a center Jarvis Varnado, miután NBA bajnoki címet is szerzett a Miami Heattel, próbálkozott a Boston Celticsnél, a Chicago Bullsnál és a Philadelphia 76-ersnél is, mielőtt Sassariba került. Két magasembert is európai nagycsapatoktól igazolt le a Dinamo, Joe Alexander a Maccabit, Brent Petway az Olympiakoszt hagyta ott az olasz bajnok kedvéért. A vajkezű horvát válogatott karmester, Rok Stipcevic az olasz Lorenzo D'Ercoléval együtt Rómából tette át Szardíniára a székhelyét. A házigazda korelnöke pedig az a Denis Marconato (Németh Isti egykori trevisói csapattársa) lesz, akinek gyaníthatóan az idei lesz a búcsúszezonja, és a hosszú pályafutása alatt szinte mindent (olimpiai ezüstérem, teljes Eb-éremkollekció - arany, ezüst, bronz -, olasz bajnoki címek, Euroliga-sikerek és még sorolhatnánk) elérő 39 éves olasz center szeretne szépen kiszállni a profi kosárlabdából.

Nem tagja már a Sassarinak az ősszel még Perléknek sok gondot okozó Marquez Haynes és Christian Eyenga sem, sőt a mindössze két hónapja igazolt, és tavalyi Serie A MVP-ként hatalmas reményekkel várt, de borzalmas csalódást okozó Tony Mitchelltől is megvált már a bajnoki címvédő. Helyettük a kameruni center, Kenny Kadji és az NBA-t is megjárt Josh Akognon érkezett, ám velük sem megy sokkal jobban az ebben az évadban már a harmadik vezetőedzőjét "fogyasztó" Dinamo. A bajnok lassan már a címvédés minimális esélyétől is elbúcsúzhat, olyan mély hullámvölgyben van. Az utolsó három bajnokiját elveszítő szárd egylet már csak a 10. a Serie A-ban, és mindössze 4 ponttal előzi meg a kiesés elöl egyre sikeresebben menekülő szicíliai gárdát, így Zoliék akár már előrefelé is tekinthetnek, azonban egy Sassari elleni idegenbeli győzelem még így is hatalmas bravúr lenne.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Dinamo Banco Sardegna Sassari - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Emellett ha nem is folyamatosan, de láthatunk azért élőképeket a mérkőzésről máshol is: az olasz liga a www.legabaskettv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

 

Obie Trotter Olaszországban!

Pénteken újabb magyar vonatkozású játékos került az olasz bajnokság első osztályába, az amerikai-magyar Obie Trottert a play-offba igyekvő, jelenleg a Serie A 6. helyén álló Enel Brindisi csábította el korábbi görög kenyéradójától. A válogatottban is szereplő egykori szolnoki közönségkedvenc a Brindisinél lapátra tett Scottie Reynolds kezdő karmesteri posztját vesz át a dél-olasz klubnál. "Obi" akár már vasárnap, a korábbi 10-szeres bajnok és 5-szörös BEK győztes Pallacanestro Varese ellen  debütálhat a Serie A-ban még annak ellenére is, hogy a Milánó érintésével Varesébe tartó újdonsült csapatához szinte "útközben" csatlakozott.

 

                            A BEKO Serie A 24. fordulójának teljes programja:

                     A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus