Perl a listavezető ellen folytathatja remeklését!

A Serie A vasárnap déli tévés meccsén a vicebajnok, listavezető Reggiana ellen folytatná jó szereplését Perl Zoltán és az Orlandina Basket

Két nehéz idegenbeli mérkőzés (hosszabbítás után vereség Velencében és nagyszerű győzelem Bolognában) után újra hazai közönsége előtt játszik bajnoki találkozót a Betaland Capo d' Orlando. Az ellenfél ezúttal a bajnoki döntőt és ezzel a scudettót a kora nyári play-off döntő 7. összecsapásán, drámai körülmények között elbukó Grissin Bon Reggio Emilia lesz, amely ezeken túl jelenleg az olasz bajnokság veretlen listavezetője 3 forduló után! Újabb fontos vizsgafeladat lesz ez Perl Zoltán számára is, az olasz élvonalba valósággal berobbanó ifjú szombathelyi tehetség elmúlt hetekben nyújtott teljesítményét nem győzik magasztalni az itáliai szakírók és szakemberek. Zoli a legnagyobb olasz sporttelevízió, az ettől a szezontól a sportág bajnoki küzdelmeit újra élőben közvetítő Sky Sport vasárnapi matinéadásában, ezúttal már több 100 ezer néző előtt mutathatja meg, eddigi remeklése nem a véletlen műve.

Talán eddigi legnehezebb fellépésükre készülnek Perlék, a Pallacanestro Reggiana ugyanis a 2015/2016-os Serie A szezon egyik legnagyobb favoritja. A Reggio Emilia a EuroCupban is komoly célokért küzd, néhány napja (egész pontosan kedd este) Berlinben, a helyi Alba ellen játszott nagyszerű meccset, és maradt alul nagy küzdelemben. Berlinben már nem lehetett ott a rutinos Rimantas Kaukenas, aki csapata múlt heti bajnokiján elszenvedett izomsérülése miatt, legalább 3 hétre kidőlt, így természetesen Capo d' Orlandóban sem nehezíti Perl Zoliék dolgát, ám Kaukenas hiányában is bivalyerős piros-fehér gárda érkezik Szicíliába.

Az olasz első osztály egyik "legolaszabb" egyesülete a Reggio Emilia-i, a keret mind az 5 hazai profija nemcsak hazája válogatottjának tagja, de klubcsapatában is kulcsember. Az irányító poszton a Milánóba igazoló Cinciarinit az idősebbik Gentile fiú, Stefano váltotta, aki a Cantútól érkezett, cseréje pedig az az Andrea De Nicolao, akit a Veronától csábítottak el. A veterán litván bedobó hiányzása miatt két jelenlegi aktív olasz válogatott hátvéd, a több Eb-n is részt vevő Pietro Aradori, aki a Galatasaray-t hagyta ott, és a 2013-as U20-as Eb MVP-je, Amedeo Della Valle lehet Perl Zoli közvetlen ellenfele ma a parketten.

Úgy véljük, a házigazdáknak a legtöbb fejtörést és gondot majd a magas posztokon okozzák a vendégek. Az Európa-klasszis litván center, Darjus Lavrinovic, a 22 éves lett válogatott Ojars Silins, a Squadra Azzurra (az olasz nemzeti együttes) rugólábú fiatal (23 éves) erőcsatára, Achille Polonara, a fehérorosz válogatott több VTB ligás sztárcsapatot (Himki Moszkva, Uniksz Kazany, Szaratov, Szentpétervár) és a török Banvitot is megjárt óriása, Vlagyimir Veremejenko, valamint a Zolival egyidős ifjú cseh reménység, Adam Pechacek is komoly erőssége Max Menetti mester 2014-ben EuroChallenge kupát, 2015-ben pedig olasz bajnoki ezüstérme mellé olasz szuperkupát is nyerő egyesületének.

Apropó Menetti, a vendégek szakvezetője a héten nem győzte dícsérni a szicíliai alakulatot, akik Menetti szerint az olasz bajnokság jelenlegi legjobb formában kosarazó klubcsapata. A tar szakember kitért arra is, hogy a mai ellenfelük csapatából a litván Simas Jasaitist és nem kis örömünkre a magyar Perl Zoltánt tartja a legtöbbre, és úgy érzi, ez a két játékos okozhatja a legtöbb gondot övéinek. A látogatókkal kapcsolatos érdekesség, hogy a Reggio Emilia az egyedüli csapat a Serie A-ban, ahol egyetlen amerikai légiós sem játszik.

Amerikaiakból a hazai oldalon is csak egyet számolhatunk majd, Laurence Bowers térdsérülése miatt még több hétig maródi, így az egész mezőnyben csak az Orlandina centere, Alex Oriakhi képviseli a csillagos sávos lobogót ma délben, ez pedig manapság ritkaság az olasz élvonalban. Valószinűleg ennek is köszönhetően mindkét csapat játéka igencsak hasonlóan európai: kontrollált és fegyelmezett, és jóval kevésbé rohanó, mint amit a liga többi klubjánál megszokhattunk. Az első 3 forduló statisztikája alapján a Grisson Bon Regggio Emilia a Serie A egyik legjobban támadó (93.3 pont meccsenként) egyesülete, míg a Betaland Capo d' Orlando az egyik legjobban védekező (átlagban 68.7 kapott pont/meccs eddig).

Az esélyek még Kaukenas hiányában sem Zoliék mellett szólnak, de nem szóltak Velencében (kis híján nyertek) és Bolognában (viszonylag simán hozták el a 2 pontot) sem, és Perlék ma már fanatikus közönségük támogatására is számíthatnak. Az Orlandina Basket veterán klasszisa, Gianluca Basile ma játssza 500. olasz bajnoki mérkőzését, és ez főleg annak tükrében hatalmas szám, hogy "Baso" 2005 és 2011 között 6 szezonon át az FC Barcelona profija volt. Vele kapcsolatos további kuriózum, hogy Basile több mint 20 éve, 1995 szeptemberében, éppen a mai ellenfél, a Reggiana mezében mutatkozott be az olasz első osztályban.

A vasárnap 12.00-tól kezdődő  Betaland Capo d' Orlando - Grissin Bon Reggio Emilia  olasz bajnoki mérkőzést a Sky Sport 1 HD élőben közvetíti, a csatorna élőképes adása az alábbi linken követhető.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

             A BEKO Serie A 4. fordulójának további programja:

Enel Brindisi -  Dolomiti Trento 71-81
Vitasnella Cantù -  Manital Torino 80-70
Tesi Group Pistoia -  Sidigas Avellino  25/10 18:15
Vuelle Pesaro -  Virtus Bologna  25/10 18:15
Reyer Venezia -  Vanoli Cremona  25/10 19:00
JuveCaserta -  EA7  Milano  25/10 20:45
Varese -  Dinamo Sassari  26/10 20:45

  A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető 

 

Fotók: Facebook/Orlandina Basket

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus