Perl csapata nagy lépést tett a bennmaradásért

A két hónapja nem játszó Perl Zoltán klubja a közvetlen rivális Torinó magabiztos legyőzésével érdemben biztosította bennmaradását az élvonalban

Capo d'Orlando - Manital Torino 86 - 73

Hatalmas kövek gördültek le az Orlandina Basket szurkolóinak szívéről: megvan, sikerült hozni a kötelezőt, kedvenceik magabiztosan múlták felül legnagyobb riválisukat, és ezzel olyan előnyre tettek szert velük szemben, amely ledolgozásához már kisebb csoda kell a torinóiak részéről. Ma csak az első negyed hozott igazi küzdelmet, a második tíz perctől szinte egy csapásra elillant Mancinelliék minden ereje, és nem igazán tudtak már komolyabb ellenállást kifejteni. A hazaiak még azt is simán elbírták, hogy az elmúlt hetek hőse, Ryan Boatright totális betlit mutatott, szinte értékelhetetlen volt mai teljesítménye.

Viszont volt egy Simas Jasaitis, aki szinte hibátlan teljesítményt nyújtott, és a litván klasszis mellett volt egy igazi csapat is, amely 60% felett „triplázva” kíméletlenül kihasználta a torinóiak teljes indiszponáltságát, a vendégek szinte megkoronázva egész eddigi idényük balszerencséjét, pont akkor kerültek formájukat tekintve a legmélyebbre, amikor a legnagyobb szükségük lett volna amúgy kiváló képességű játékosai jó játékára. A fölényes hazai győzelmet hozó kiesési rangadón az Orlandina Basket azt is megengedhette magának, hogy az utolsó percekben már a 12-es keret ifjúsági korú játékosai (a mindössze 16 éves Giorgio Galipo és a 18 éves Luca Munastra) is pályára lépjenek.

A Betaland Capo d’ Orlando legjobb dobói:  Jasaitis 21/15, Laquintana 11/3, Oriakhi 11
A Manital Torino legjobb dobói:  Dyson 21/12, Mancinelli 14/3, White 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus