Perl nélkül robogna tovább az Orlandina-express

Dél-olasz derbit vív ma a Serie A két idei meglepetésgárdája, az 1991-es bajnok Caserta és a Perlt még mindig nélkülöző Orlandina Basket.

A Serie A 8. fordulójában a dél derbijén (derby del sud) az idei szezon két, minden várakozáson felül szereplő gárdája csap össze, az 5 győzelemmel és 2 vereséggel a tabellán 4. (!!!) helyen álló hazai JuveCaserta és a 4-3-as mutatóval 7. vendég Betaland Capo d' Orlando. A tét már nem kicsi, ugyanis a derbi győztese komoly lépést tesz az olasz kupa 8-as döntője felé, és ez egy olyan csoda beteljesülése lenne mindkét oldalon, amelyről az évad előtt nem is álmodhatott egyik csapat sem.

A látogatók utóbbi hetekben nyújtott heroikus és győztes csatáira már szinte mindenki felfigyelt, a szicíliai kiscsapat több kulcsembere (köztük a magyar Perl Zoltán) kiesése után is, 6-7 játékossal bravúrt bravúrra halmozott. Perl Zoltán, Janis Berzins és Sandro Nicevic ezúttal is hiányozni fog, azonban a lett kiscsatár helyett már megérkezett ez első helyettes, aki nem más, mint Milenko Tepics. A 29 éves 2 méter 2 centis szerb játékos mögött nagyon komoly nemzetközi tapasztalat áll, a szerb válogatott tagjaként több Eb-n is szerepelt, de Tepics szerb, görög és Adria ligás bajnoki címei mellé Euroliga győztesnek is mondhatja magát, még 2011-ből, amikor a Panathinaikosz sorait erősítette. A szerb klasszist várhatóan rögtön kezdőként dobja be majd a vendégek mestere, az éppen Casertából származó Gennaro Di Carlo. Tepiccsel sem lesz teljes még a lovagok rotációja, ám így már 8 felnőtt profit vethetnek be, ami komoly előrelépés az elmúlt hetekhez képest.

A házigazda sem keretének veretes ereje miatt tanyázik a liga élmezőnyében, hiszen minden előzetes várakozás a mezőny utolsó negyedébe várta az egykori legendás "Juvét". A félelmetes atmoszférájáról elhíresült Palamaggio 5-6 ezer nézője előtt az idei sorozatban még nem kapott ki a zebra (fekete-fehér) alakulat. Sandro DellAgnello (a klub egykori legendája) kezei alatt egy komplex és széles keret alakult eredményes csapattá. Igazán nagy nevek nincsenek, a karmesteri pálca annak a dominikai válogatott Edgar Sosának a kezében van, aki eleddig inkább a 2011-es horror-lábtöréséről híresült el. Mellette Daniele Cinciarini szerepel általában, a milánói Andrea Cinciarini bátyja maga is olasz válogatott játékos, és kombó-hátvédként Casertában is húzóember. Az amerikai Josh Bostic és a máltai (nem honosított, hanem született máltai!) Darryl Jackson világvándorként érkeztek a nyáron Casertába, de itt egyelőre csak kiegészítő emberek.

Igazán a magas posztokon erősek a hazaiak, és főleg az Alba Berlintől érkező Michael Watt határozza meg igazán a játékukat. A négyes poszt nemcsak miatta lesz döntő jelentőségű a mai derbin is, hiszen Lóránt Péter egykori római harcostársa, az időközben lengyel válogatottá "érő" Olek Czyz  is itt szerepel, és kissé nyers, de határozott játékstílusa Casertában meglepő  ponterősséggel párosul. Melléjük a tavaly még az NBA D-ligájában is jó mutatókat szállító Raphiel Putney is bőven felnő, és mivel a grúz válogatott (ex-Orlandina profi) Nika Metreveli és a svéd válogatottban is alapembernek számító Victor Gaddefors is bevethető itt (bár ő inkább a hármas poszton csere), ez a szekció rendkívül erős a Casertában.

A találkozó alapvető esélyese a Pasta Reggia Caserta, a hazai pálya, a közönség és a jóval szélesebb rotáció mind őket teszi a mai derbi favoritjává, ám az elmúlt hetekben annyiszor írtuk már ezt le Perlék aktuális ellenfeleiről, és a lovagok mindannyiszor ránkcáfoltak, hogy most már óvatosabban fogalmazunk, és már nem fogunk azon sem meglepődni, ha a főcímünkben említett Orlandina-expressz Casertában sem fékezne le.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Pasta Reggia Caserta - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzést a szicíliai Antenna del Mediterraneo közvetíti élőben, a csatorna élő adása sajnos nem elérhető az interneten, így csak a mérkőzés élő statisztikáját tudjuk ajánlani, ami  ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli !      

                              A Serie A 8. fordulójának teljes programja:

                 A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotó: Betaland Capo d' Orlando/Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus