Perl olasz karriercsúcsa is kevés volt a győzelemhez

Perl újra kezdőként kapott szerepet, ezt ragyogó játékkal hálálta meg, ám rendkívül tartalékos csapata sima vereségbe futott bele.
 

Umana Venezia - Betaland Capo d' Orlando  84-69

Perl Zoltán ebben az idényben először a kezdőcsapat tagjaként 37 percet tölthetett a pályán, ezen idő alatt 17 pontot szerzett (5/8 a kettesekből, 0/1 a triplákból, 7/7 a büntetővonalról), leszedett 4 lepattanót, volt 1 asszisztja, 6 kiharcolt személyi hibája, míg a negaítv oldalon 2 eladott labda és 1 beütött fault szerepelt.

Már a kezdéskor örömteli meglepetés volt, hogy Perl újra az Orlandina Basket kezdő ötösében vághatott neki egy olasz első osztályú bajnokinak. Örömünk csak fokozódott, amikor a népszerű Zozo az első percek kisebb elfogódottsága után nagyon bátor és ponterős játékkal vétette észre magát, és jelentős részben a fiatal magyar hátvédnek (8 pontnál járt ekkor Perl) is köszönhetően a kék-fehér mezes vendégalakulat ott loholt a hatékony ötösét csak keresgélő Venezia nyakán. Teljesen nyitott volt az összecsapás (38-37).

Zoli a szünet után sem állt le a pontgyártással, csapata legjobbja volt, ám a rendkívül tartalékos szicíliaiak (a Velencébe el sem utazó Diener mellett az irányító Fitipaldo és Nicevic sem tudott pályára lépni) ellenállását ekkor már megtörte a jóval komolyabb erőkből és sokkal hosszabb kispaddal bíró hazai egylet. A hajrára teljesen összeomlott a mindössze 7 felnőtt játékost bevetni tudó vendégcsapat, és sima vereséget szenvedett. Perl végül 17 pontot szerzett, ez számára új olasz karriercsúcsot jelent, míg a 23 VAL pont a tavalyi Virtus Bologna elleni pontcsúcs beállítása!

Perl Zoltán és társai legközelebb a Serie A 3. fordulójában, október 17-én, hétfőn 20.45-től a Fiat Torinót fogadják hazai pályán.

Umana Venezia legjobb dobói: Haynes 16/12, McGee 13/9, Ejim 12/6.
Betaland Capo d’ Orlando legjobb dobói: Archie 18/6, Perl Z. 17, Berzins 12/6.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus