Perl szezoncsúcsa sem volt elég, nyert a Trento

Perl nagyszerű játékával és szezoncsúcsot jelentő 16 pontjával csapata legjobbja volt, de a EuroCup idei elődöntőse ellen ez sem volt elég.

Betaland Capo d' Orlando - Dolomiti Trento 81-82

Perl Zoltán az Orlandina Basket kezdőcsapatának tagjaként 35 percet tölthetett a parketten, ezalatt idei szezoncsúcsot jelentő 16 pontot szerzett (5/7 duplából, 1/3 triplából, 3/4 büntetőből), 3 lepattanó, 3 assziszt, 4 kiharcolt fault és 1 szerzett labda szerepelt a neve mellett, míg a negatív oldalon 2 eladott labda és 2 beütött fault.

Az már a kezdéskor nyilvánvaló volt, hogy a két maródi hátvéd, Ryan Boatright és Vojiszlav Sztojanovics hiányában ma kulcsszerep várhat az ifjú szombathelyi kosarasra. Perl nem is okozott csalódást, némi kezdeti elfogódottság után, a mérkőzés második félidejében csapata legjobbja volt sokat vállalva, eredményes és látványos egy-egy elleni játéka többször ragadtatta hangos ovációra a helyi publikumot. Persze az is nyilvánvaló volt, ma nem lesz egyszerű dolguk a rendkívül stabil Trento ellen, az ellen a Trento ellen, amelynek főleg idegenbeli játéka a „hírhedt”, és amely csapat ebben a szezonban már többször megmutatta, erős európai élcsapatokat is képes bárhol legyőzni.

Mindezek ellenére is lett volna sansza a hazaiaknak. 24 másodperccel a vége előtt 79-80-as állásnál Perl állt a büntetővonal mögé, és rendkívül higgadtan értékesítette mindkét dobását, 81-80 a Caponak! De itt sajnos nem volt vége az ütközetnek, nem egész 0.9 másodperccel a záró dudaszó előtt Julian Wright, a vendégek ex-NBA-s centere visszagyömöszölt egy támadólepattanót, amivel kialakította a 81-80-as Trento sikert jelentő végeredményt. A szicíliai kiscsapat számára ez a vereség azt jelenti, hogy az utolsó két fordulóban egy várhatóan példa nélkülien izgalmas 6 szereplős dráma részesei lesznek a kiesés elleni harcban…

Orlandina Basket legjobb dobói: Perl Zoltán 16/3, Ilievszki 15/9, Basile 13/9.
Dolimiti Trento legjobb dobói: Flaccadori 17/6, Pascolo 16/3, Wright 12.

Perl Zoltán és a Betaland Capo d’ Orlando legközelebb az alapszakasz utolsó előtti fordulójában, mához egy hétre, április 24-én, 18.15-ös kezdéssel a Sidigas Avellino vendégeként játszik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus