Perl: szezonzárás óriás-szelfivel és ünneppel!

Utolsó köréhez érkezett a Serie A alapszakasza, Perl Zoltán és csapata már ünnepelhet, számukra tét nélküli meccsen fogadják a Pistoiát.

Az utolsó forduló Capo d’ Orlandóban már inkább szól az ünneplésről, mintsem vérre menő ütközetről, persze van okuk ünnepelni Perl Zoliéknak: a városka büszkeségei már két fordulóval a Serie A zárása előtt biztosították helyüket a 2016/2017-es évad első osztályú mezőnyében! Ennek megfelelően, némi túlzással élve, inkább készülnek már a záróbulira a klubnál, mintsem egy alapszakasz bajnokira. Szombaton az Orlandina Basket játákosai és a klub vezetői egy közös vacsorán búcsúztak el Simas Jasaitis-től, a litván klasszis ugyanis már vasárnap elutazott Finnországba, hogy visszatérő gerincfájdalmait egy helyi specialistánál próbálja kikúrálni. Hogy ez a búcsú végleges volt-e, azt még nem tudni, a szicíliai klub a következő szezonban is szeretné soraiban tudni a litván mesterlövészt, de erről megegyezés még nincsen. Jasaitisen kívül mindenki ott lesz az idei évad búcsúmeccsén, igaz közülük a sérült Vojiszlav Sztojanovics csak "civilben", ám a szezon többi "hősét" (így az elmúlt fordulókban nem játszó Bowers-t és Boatrightot is) mind csatasorba küldheti Di Carlo mester. Jasaitis hiányában és Boatright visszatérésével Perl Zoli  valószinűleg ismét kezdőként és inkább a 3-as poszton kaphat ma szerepet. A mai bajnokit követően a klub a Palafantozzi parkettájára invitálja a szurkolóit, ahol az oda elférő nézőkkel és kedvenceikkel, a játékosokkal együtt egy nagyfelbontású fényképezőgéppel egy soha nem látott méretű mega-szelfit készítenek majd!

Az ünneplés szervezésén túl kissé háttérbe szorult az ellenfél, pedig a vendég Pistoia számára még komoly téttel bír a találkozó. Az a Pistoia, amelyet még soha nem tudott legyőzni az Orlandina Basket, jelenleg 30 pontjával az első osztály 6. helyén áll, ám egy esetleges vereséggel és a többi pályán számukra kedvezőtlenül alakuló eredményekkel akár a play-offról is lecsúszhat!

A toszkán csapat hatalmas meglepetésre ősszel heteken keresztül az olasz első osztály élén állt! Az egykori remek válogatott játékos, Vincenzo Esposito által irányított Giorgio Tesi Group Pistoia keretében rögtön szemet szúrhat egy régi ismerősünk: Ronald Moore a 2013-ban bajnoki címet szerző Alba Fehérvár meghatározó játékosa volt, ma ő a remek Pistoia első számú irányítója! A fehérváriak régi kedvence mellett kiemelhetjük még Alex Kirk szerepét, a 213 centis fehér óriás tavaly néhány (egész pontosan 5) meccs erejéig próbálkozott az NBA-ben (a Cleveland Cavaliers játékosa volt) is, ám az igazi áttörést az idei szezon hozta meg neki, ponterős, jól lepattanózó, távolról is ragyogóan (50% környékén dobja a triplát!) dobó, meghatározó embere csapatának. Kirk mellett a tavaly nyáron szinte a teljes ismeretlenségből előhúzott Wayne Blackshear felel a pontok szállításáért, rá is érdemes lesz külön figyelniük Zoliéknak. Szintén a kellemes meglepetések kategóriájába tartozik Olek Czyz teljesítménye. A lengyel válogatott magasember Lóránt Péter csapattársa volt a 2013-ban szenzációsan szereplő Virtus Románál.

Az elsősorban csapatként kiválóan funkcionáló Pistoia jól ötvözi az olyan rutinos profik, mint Ariel Filloy vagy Michele Antonutti (mindketten 2013-as EuroChallenge kupa győztesek - a Szolnok dolgát is többször nehezítették) és az olyan feltörekvő fiatalok, mint a színesbőrű olasz U20-as Európa-bajnok, Eric Lombardi játékát.

A szerdán este 20.30-tól (az utolsó alapszakasz-fordulóban valamennyi összecsapás ekkor kezdődik) kezdődő Betaland Capo d’ Orlando – Giorgio Tesi Group Pistoia találkozót ezúttal egyetlen televíziós társaság sem közvetíti élőben.

Ha nem is folyamatosan, de láthatunk azért élőképeket a mérkőzésről máshol: az olasz liga a www.legabaskettv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető!

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                             A BEKO Serie A 30. fordulójának teljes programja:

                        A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus