Perl újra kezdő volt és meccsnyerő kosarat dobott!

A két magyar válogatott hátvéd, Perl Zoltán és Obie Trotter olaszországi csatájából a vasi tehetség jött ki jobban, aki ma hős lett!

Enel Brindisi - Betaland Capo d'Orlando 69 - 70

Perl Zoltán kezdőként 21 percet játszott, ami alatt 4 pontot dobott 2/5-ös mezőnymutatóval (0/2 triplából), továbbá volt 1 gólpassza, s 3 kiharcolt faultja, ami mellett 1 eladott labdát jegyeztek fel nála a negatív oldalon.

Obie Trotter, a Brindisi újdonsült egyese csereként 7 percet kapott, ami alatt pontot nem dobott (0/2 mezőnyből), de szerzett 1 labdát, 1 lepattanót és kiharcolt 1 faultot.

Hiába melegített társaival, az Orlandina Basket második számú irányítója Tommaso Laquintana sem tudta vállalni a játékot (az első számú „egyes”, Vlado Ilievszki már korábban kiesett sérülése miatt), így az eddig Perl posztját „bitorló” Ryan Boatright kényszerült az egyes posztra, ennek köszönhetően honfitársunk visszakapta eredeti posztját a kezdő ötösben. Nem Zolin múlt, de sajnos ez az ötös, elsősorban amiatt, hogy az amúgy zseniális képességű amerikai hátvédtől igencsak messze áll társai kiszolgálása, nagyon nem működött a találkozó elején. Már a 6. percben, 19-6-os hazai vezetésnél jönnie kellett a veterán Basilenek, aki Perlt váltotta, így Boatright mehetett vissza a kettes posztra. Az egykori olasz klasszissal jóval stabilabb lett a vendégek játéka, akik elsősorban Bowers pontjainak köszönhetően fel is zárkóztak a Brindisire.

Válogatott reménységünk is visszakerült a parkettre, mi több, örömtelien sokat játszott, főleg a tőle kicsit szokatlan hármas poszton, ahol a ma feltűnően indiszponált litván legendát, Simas Jasaitist váltotta. Rendkívül izgalmas végjáték alakult ki - a derbit addig szinte végig alvó Jasaitis is jókor ébredt fel, két triplával jelezte ezt, és Boatright bár sokat hibázott ma, de a mezőny legeredményesebbje lett. A meccset azonban nem ő, hanem az utolsó percben újra pályára kerülő Perl Zoltán döntötte el, aki 6 másodperccel a záró dudaszó előtt egy gyors indítást értékesítve nagyon fontos két ponthoz juttatta övéit. Bravo Zoli!

Perl és az Orlandina Basket legközelebb jövő hét vasárnap, a Serie A 26. fordulójában, 18.15-ös kezdéssel, az EA7 Emporio Armani Milano gárdáját fogadják hazai pályán.

A Brindisi legjobb dobói: Banks 17/3, Scott 14/6, Harris 12/3
Az Orlandina legjobb dobói: Boatright 23/6, Bowers 13/3, Nicevic 8

PERL ZOLTÁN MECCSNYERŐ DUPLÁJA IDE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG VIDEÓN!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus