Perl újra pályán volt az olasz élvonalban

Perl Zoltán két hónapnyi jegelés után játszott egy keveset az Orlandina színeiben a címvédő Sassari otthonában, de nagyon kikapott klubja

Banco di Sardegna Sassari - Betaland Capo d'Orlando 92 - 63

Perl Zoltán csereként lépett pályára a negyedik negyedben, amikor az érdemi kérdések már eldőltek, s összesen 7 percet volt játékban, ami alatt egy elrontott mezőnykísérlet és 2 eladott labda került fel a neve mellé.

Ahogy az várható is volt, az előző hetekben szörnyű mélypontra (legutóbb az egyik kiesőjelölt, a Pesaro otthonában szenvedtek el súlyos vereséget) süllyedő bajnoki címvédő hazai közönsége előtt mindenképpen bizonyítani akart. A szigetek derbije ennek megfelelően indult, a rendkívül agilisen kosarazó hazaiak a papírformának megfelelően a második negyed elejére már 11 ponttal (31-20) vezettek. Ekkor azonban jött a szokásos "Boatright-show", és az amerikai kisember hármasainak köszönhetően megfordították a meccset a kék-fehérek.

A folytatásban a szárdok is megmutatták, hogy nem véletlenül tartják őket még mindig az egyik legjobb triplavető gárdának a Serie A-ban, és elsősorban David Logan, valamint Joe Alexander révén újra 10 pont fölé (69-57) növelték az előnyüket. A negyedik negyed elején jött el Perl Zoltán visszatérésnek ideje. A magyar hátvédet a neki szokatlan 3-as poszton dobta be mestere, de csapatával a szardíniai triplaesőnek nem tudott ellenállni, a szárd támadógépezet régi fényében tündökölt, ráadásul a záró etapra a vendégek támadójátéka is lefagyott, és végül súlyos vereséget szenvedett az Orlandina.

Az Orlandina Basket legközelebb a húsvéti ünnepek miatt a szokásostól eltérően március 26-án, szombaton 20.30-tól Obie Trotter újdonsült itáliai klubjánál, az Enel Brindisinél vendégeskedik.

A Sassari legjobb dobói: Alexander 23/9, Logan 20/12, Stipcevic 13/6
Az Orlandina legjobb dobói: Boatright 18/12, Jasaitis 10/6, Nicevic 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus