Perl visszatért, újra nyert a Capo!

Perl Zoltán jó és hasznos játékkal tért vissza térdsérüléséből, csapata pedig egy hullámzó mérkőzésen verte a szebb napokat látott Varesét.

Serie A, alapszakasz, 9. forduló

Betaland Capo d' Orlando (5-4) - Openjobmetis Varese (3-6) 76-71

Eyenga vezetésével alaposan bekezdett a vendég Varese, és egy jó darabig úgy tűnt, a vendégek igyekezete elszántsága töretlen abban, hogy rossz sorozatukat végre megszakítsák. 7-14-nél ocsúdott fel a házigazda, és alig 3 és fél perc alatt egy 14-0-s Capo rohamot követően már biztos hazai vezetést (21-14) mutatott az eredményjelző.  Az újabb fordulatra sem kellett sokat várni, 9-1-es Varese kontra, és már 23-22 a vendégeknek.

Nem volt jó mérkőzés, a felek sokat hibáztak, mi több, elsősorban a hazaiak a játékvezetők tevékenységével sem lehettek igazán kibékülve, de mindezek ellenére a 3. negyedtől már állandósulni látszott az Orlandina vezetése. Bulleriék szórványos feltámadásai csak arra voltak elegendőek, hogy ne dőlhessenek hátra Perlék, akik végül újabb fontos 2 pontot húztak be, ezzel továbbra is tapadnak a középmezőnyre, és még minden esélyük megvan arra, hogy a Serie A alapszakaszának féltávjánál kvalifikálják magukat az olasz kupa ezúttal Riminiben megrendezendő nyolcas döntőjére!

Perl Zoltán 35 nap kihagyás után a második negyed elején léphetett újra pályára, Zoli két részletben összesen 13 percet kapott, ezalatt 4 pontot szerzett (2/5 a duplákból), leszedett 2 támadó lepattanót, volt 2 szerzett és 1 eladott labdája, valamint 3 kiharcolt faultja (6 VAL).

Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Archie 16/3, Diener 13/9, Tepics 11/3, Ianuzzi 11.

Openjobmetis Varese legjobb dobói: Eyenga 19, Maynor 13/9, Anosike 11.

Az Orlandina Basket és Perl Zoltán legközelebb az olasz bajnokság 10. fordulójában, december 5-én hétfőn, 20.45-ös kezdéssel a Grissin Bon Reggio Emilia vendége lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus