Perl vs. Trotter - húsvéti "magyar" derbi a Serie A-ban!

Perl Zoltán ismét pályára léphet a Serie A-ban, ezúttal Brindisiben, az amerikai-magyar Obie Trotter újdonsült csapatának otthonában.

Kezdjük a számunkra legfontosabb hírrel: Perl Zoltán ma újra ott lesz az Orlandina Basket 12 fős játékoskeretében, és minden valószinűség szerint pályára is lép Brindisiben. A macedón Vlado Ilievszki ma sem tudja vállalni a játékot, így honfitársunk számára ismét lehetőség nyílhat a bizonyításra. A szicíliaiak első számú irányítójának távollétében a fiatal Tomasso Laquintana lép elő első számú karmesterré, ám a 20 éves hátvéd sem teljesen egészséges, jobb bokájának húzódása miatt játékáról csak közvetlenül a kezdés előtt dönt majd Di Carlo vezetőedző. Ha ő sem lesz bevethető állapotban, az egyes posztot két alapvetően nem klasszikus irányítónak számító kosarasnak kell megoldania. Egyikük az új igazolás, Ryan Boatright, aki ugyan combo-guardként lett beharangozva, de itáliai produktumait látva elég egyértelmű, hogy sokkal jobban szeret kosárra törni és dobni, mint labdát osztani... A másik kényszerszülte irányító pedig az a Gianluca Basile lehet, aki a maga 41 évének minden rutinjával megoldhatja ezt a feladatot.

Ilyen előzmények után nem lesz egyszerű dolga Perléknek az erős középcsapatnak számító Enel Brindisi otthonában. A hazaiak a legjobb nyolcért, a play-offért hajtanak, és bár az utóbbi hetekben nincsenek túl jó formában, egyértelműen ők a mai derbi toronymagas esélyesei. Az egykori szolnoki közönségkedvenc, Obie Trotter új olasz klubjában az az Adrian Banks viszi általában a prímet, aki az elmúlt évadban Hanga Ádám klubtársaként az Avellino játékosa volt. Bankshez hasonlóan a Brindisi centere, Oderah Anosike is csapattársa volt Ádámnak a zöld-fehér avellinói klubban. Egy visszatérővel is erősödhet a házigazda centersora ma, az egykori szerb válogatott Djordje Gagics hosszabb sérülése után újra bevetésre kész, vele sokat erősödik a Trotter-csapat. Apropó Trotter, a magyar válogatott ex-hátvédje egy hete Varesében, gyakorlatilag csapatedzés nélkül ugrott be bajnokit játszani, hét parketten töltött perce alatt azért egy hármast "bepörkölt", és látható volt, ha összeszokik új társaival, új lendületet adhat az utóbbi hetekben kissé akadozó Brindisinek.

Bár a találkozó egyértelmű esélyeseinek a tabella 9. helyén álló hazaiak számítanak, mégis jelentősen kiegyensúlyozottabb mérkőzésre számítunk, mint a mút heti, Sassari elleni bajnoki volt. Sassariban Perl beállításakor már eldőlt a csata, úgy véljük, ma sokkal többet tehet hozzá érdemben csapata játékához, és Banks sikeres semlegesítésében (ez lehet a kulcs a bravúrgyőzelemhez) neki is lehet szerepe.

A szombaton 20.30-tól kezdődő Enel Basket Brindisi - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Emellett ha nem is folyamatosan, de láthatunk azért élőképeket a mérkőzésről máshol: az olasz liga a www.legabaskettv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                               A BEKO Serie A 25. fordulójának teljes programja:

                     A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus